• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Conques, ontroerend mooi !!

Dag 45 (dinsdag):  Sénergues – Noailhac- 20 km – 760 Hoogtemeters

Gisterenavond kwam ik die brombeer waar ik in dat mooie klooster mee sliep weer tegen.
Mijn vrees werd bevestigd. Hij boekte in de zelfde Gîte als waar dat ik zou “proberen” te slapen.
Maar ik had geluk, hij mocht helemaal langs de andere kant van het gebouw gaan slapen. Oef !!

Onderweg weer eens (van moeten) gebruik gemaakt van zo een typisch Frans wc. Het blijft me raar doen.
Dat is dan toch al iets dat ik zeker niet zal missen na mijn Camino… 🤷‍♀️

Hoe meer ik vorder, hoe meer de link met pelgrims gelegd wordt. Steeds vaker zijn ook van die waarschuwingsborden te zien.

Na een zeer lange afdaling dan eindelijk aangekomen in het stadje Conques.
Ik had er al veel over gehoord. Dus mijn verwachtingen lagen nogal hoog. Maar ze zijn ingelost.
Gewoon prachtig is het !!

Wie ooit eens in deze streek zit, het is zeker een bezoekje waard.
Vergelijk het van omvang een beetje met Sluis. Maar nog eens een veelvoud van schoonheid.
Allé, dat is toch mijn mening.

Er is wel één groot nadeel aan als je te voet bent. Het ligt in een vallei.
Dus een zeer serieuze beklimming stond er mij te wachten om er weer weg te geraken.
Maar ik had het er graag voor over. Het was me de moeite waard.

Nog een 7 km verder in Noailhac stop ik ermee voor vandaag. Wat minder mag ook eens zeker ??

Laat mij maar wat bekomen van die helling… 🙈

Met dank aan de sponsoring van Jannick & Mieke Secru – Syssauw

Quote van de dag: Het is niet de berg dat we overwinnen, maar onszelf…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12 reacties op “Conques, ontroerend mooi !!”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Het ziet er daar inderdaad prachtig uit!
  Gelukkig is dat daar ook terug helder blauwe hemel.
  Na een beklimming komt altijd wat moois en dat is weer eens bevestigd.
  Ja die Franse wc’s zijn geen gemak zoals wij het zeggen….
  geniet van uw wandeling, de natuur en al hetgeen die op uw pad komt.
  Vele groeten
  Youri

 2. Doortje zegt:

  Hi,Dirk,inderdaad gezellig stadje.mooie foto’s.OMG,die toiletten dat is de moeite hé,maar de natuur kan je niet tegenhouden( kan daar van mee praten ). Je ziet in zo’ n streken is dat nog doodnormaal.Je verhalen zijn met ups and downs,ik bedoel daarmee,je afdalingen en je hellingen.Zo te zien is weer wat mooier aan het worden,geniet nog volop van alles .Lieve groeten.

 3. Vanhauwaert Geert zegt:

  Eventjes opgezocht en Conques zou een bedevaartsoord zijn en behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk en die Franse w-c het is en blijft een hachelijke onderneming en vooral als het dan nog met een automatische spoeling is om het droog te houden 👣 je voeten wel te verstaan maar in de meeste dorpen is er nog altijd een openbaar toilet, toch een prachtig land Frankrijk
  Nog een toffe dag verder en hopelijk geen gesnurk deze avond
  Groetjes Geert

 4. Viane Marie Madeleine zegt:

  Beste Dirk,
  Hoe gaat het met jou? Ik weet dat Carlos en Danny toen ze naar Lourdes zijn geweest ook daar zijn geweest. Zeker een mooie streek. Hoe gaat het met het weer niet te veel regen.
  Verder wens ik je nog veel succes. Groetjes
  Marie Madeleine

 5. Donald en caroline zegt:

  Dirk Minder km dan gedacht??,.!!. Vet gelijk naar je lichaam luisteren en ook eens profiteren van alles wat je meemaakt en ziet. Zou toch spijtig zijn als je na zo een prestatie alleen maar het gevoel van dat stappen zou onthouden. Keep going, Carolientje en donald

  • Dirk zegt:

   Helaba daar,
   Zo’n tocht ondernemen is inderdaad echt wel veeel meer dan wat stappen alleen.
   Maar graag wandelen is natuurlijk ook wel een eerste voorwaarde… 🤷‍♀️😉

 6. Christian. T zegt:

  Prachtige dorpjes kom je tegen in Frankrijk. Iedere streek heeft zo zijn charmes. Alsof de tijd soms is blijven stilstaan. De geschiedenis bewaren ze, zo goed als mogelijk. We zien terug een blauwe hemel, dit geeft moed om verder te tocht te ondernemen. Zoals u zegt, nu kom je misschien vaker de pelgrims tegen die dezelfde weg bewandelen. Ja, die Franse WC.s. Een verschrikking, maar op sommige momenten ben je toch blij dat ze er zijn.😂😂. De vele groetjes, we blijven u volgen vanochtend het thuisfront.

  • Dirk zegt:

   Iedere dag opnieuw blijft de schoonheid van Frankrijk me verbazen.
   En zeker gelijk nu, als het zonnetje schijnt…
   Vanaf nu zit ik ongeveer aan de helft van mijn te stappen km’s, denk ik ??
   Even uitgerekend, ik zal echt wel die 100 dagen nodig hebben. Als er mijn niets overkomt é. Ik blijf zeeer voorzichtig met grote uitspraken…🤷‍♀️

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *