• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Daar, zie je dat dorp in de verte ?? Daar moet ik zijn…

Dag 41 (vrijdag) Aumont-Aubrac – Nasbinals – 26 km – 493 hoogtemeters.

Altijd een zalig gevoel voor mij na een volle dag gestapt te hebben. Moe, het einddoel van de dag plots in mijn versier te hebben. Zeker als ik weet dat er daar ook nog een bedje op mij staat te wachten… 😉

Zoals je kan zien, begint mij Credencial al aardig te vullen met stempels. Het is de bedoeling dat de pelgrim op elk van zijn overnachtingsplaatsen er een stempel probeert te bekomen. Ik trok voor het zekerste er wat foto’s van. Moest ik mijn Credencial door een of andere reden kwijt geraken, dan heb ik er toch nog enig bewijs van. Zo’n boekje dwingt veel respect af, en open wel degelijk veel deuren. Daarom…

Het mooie aan deze Camino te stappen is ook de grote diversiteit aan natuur en landschappen. Vandaag km’s lang duizenden rotsblokken op elkaar gestapeld zien liggen. Deze dienen als afsluiting voor de weilanden hier. Het valt wel op dat het gras er hier bijzondere groen uitziet voor de tijd van het jaar. Niet nodig zeker om uit te leggen wat de reden daarvan is…??

Vandaag had ik ook de indruk dat er iets minder pelgrims onderweg waren. Waarschijnlijk zijn er al een deel van deze die starten in Le-Puy ook alweer naar huis. Ik hoor er hier ook veel klagen over blaren of andere ongemakken. Zo’n dingen heb ik ook allemaal meegemaakt. Ik begrijp heel goed waarover ze spreken, en hoe moeilijk ze het er mee hebben.

Die 1.200 km die ik reeds in benen  heb, komen mijn nu bijzonder goed van pas. Morgen staat er in ons boekje een etappe van 17 km gepland. Zonder te willen overdrijven. Als ik een beetje doorstap, dan ben ik tegen de middag al terecht. Daarom zal ik er morgen onmiddellijk de etappe van de volgende dag er ook aan koppelen. Zo geraak ik ook de massa misschien een beetje vóór. En wordt het me ook eenvoudiger om overnachtingen te vinden.

Vannacht slaap ik in een oud schoolgebouw met 7 op één kamer. Jammer dat er maar 2 stopcontacten aanwezig zijn. Maar voor die schamele 12€/nacht dat we maar moeten betalen, mogen we niet klagen é.

Hier hebben ze ook een zeer vreemde manier van boeken te ontlenen. ‘k Heb al van alles gezien: een kast gevuld met boeken, ergens onder een openbaar afdak. Een omgevormde telefooncel vol gepropt met boeken. Of gelijk vandaag, een kistje gevuld met boeken op de vensterbank van een openbaar toilet.

QUOTE VAN DE DAG: “Soms zullen de mensen je keuzes niet begrijpen. Dat is niet erg, want je maakt ze ook niet voor hen…”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12 reacties op “Daar, zie je dat dorp in de verte ?? Daar moet ik zijn…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hey Dirk,
  Ik kan geloven dat iedere keer een zalige voldoening is als je aan uw eindpunt van de dag komt.
  In zag gisteren dat mijn autocorrectie er wat van maakt op uw bericht. Sorry daarvoor.
  De mindere pelgrims zullen zeker de last hebben wat u de eerste dagen meemaakte. En de een stapt al vlugger of de andere.
  Ik las dat u misschien 2 etappes aan elkaar hangt. Ge moet daar nu ook niet te vroeg aankomen in Compostella ook hè 😀
  Wat betreft uw Credencial, ga je plaats genoeg hebben? Of heb je er een 2de bij?
  Geniet van uw wandeling! En trouwens weer prachtige foto’s.
  Vele groeten
  Youri

  • Dirk zegt:

   Youri,

   Ik kan mis zijn, maar denk dat er 200 blanco vakjes voorzien zijn. Denk niet dat Liesbet (mijn vrouw) daar mee zal akkoord zijn… 🤷‍♀️😉

 2. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hoi Dirk
  Deze morgen deelgenomen aan de wandeltocht in Bachte-Maria-Leerne rond het kasteel van Ooidonk, mooie wandeling maar niets te vergelijken met de mooie streken en paden die je doorkruist op weg naar Santiago,
  Zorg maar goed voor je stempelboekje het blijft toch een mooie herinnering als je terug thuis bent evenals je Compostela na het beëindigen van je camino die jij zeker zal verdiend hebben !! Je bent bezig aan een schitterende Camino
  Nog een leuk week-end Dirk
  Buen Camino 👣👣👣
  Geert

  • Dirk zegt:

   Geert,
   Je hebt gelijk. Ik zou het inderdaad niet graag kwijt geraken…
   Maar het is allemaal zo rap gebeurd é.
   Ik ken toevallig de streek daar een beetje. Toch ook mooi ?! 😉

 3. Christian T zegt:

  Mooi landschap he Dirk. Doet mij denken aan Wales en Schotland. Daar zagen we ook die stenen in de weides. Waarschijnlijk een overblijfsel uit de rijke Franse/ Engelse geschiedenis. Veel wind te horen in uw dagfilmpje. Zo zie je maar dat je nen harden bent. Je hebt al veel kilometers in de benen. En andere, geven al op na enkele etappes. Blijven gaan moatje, we steunen u vanochtend het thuisfront. 👍👍👍👍

  • Dirk zegt:

   Inderdaad Christian,
   Die wind is zeer vermoeiend geweest vandaag.
   Ja, ik heb ook al vaak aan Schotland moeten denken. Net het zelfde uitzicht é. 😉🤷‍♀️

 4. Vandenbroucke Annie zegt:

  Altijd mooie foto’s, Frankrijk is toch een mooi land, hé. Ik zie dat de moed er nog altijd in zit, bravo! Groetjes van Annie en Jean-Marie

 5. Jef Soenens zegt:

  Dag Dirk,
  Al de hele tijd volg ik, met velen , je tocht met héél veel respect, want ik weet ( een beetje ) wat het betekent
  ” onderweg ” te zijn naar Compostella ( Een van de mooiste ervaringen in mijn leven ! ) Bijgaande tekst zal je ongetwijfeld herkennen.
  IEMAND GING ONS VOOR
  IEMAND GING ONS VOOR
  OVER STAPSTENEN HEEN
  VOLG IK ZIJN SPOOR
  DE TAAL VAN DE CAMINO
  IK NEEM MIJ EEN STAF TOT STEUN
  SCHUD HET STOF VAN JAREN
  VAN MIJ AF
  ELKE SCHADUW WIL IK DRAGEN
  DWALEND DOOR DODE DORPEN
  MIJN TOEKOMST BEVRAGEN
  TOT ELKE EINDER LEESBAAR WORDT
  EN IK ALS PELGRIM THUISKOMEN ZAL
  DAAR WAAR EEN NIEUWE HEMEL IS BELOOFD

  OF MISSCHIEN
  MISSCHIEN BEN IK ER AL ……….
  Jef Soenens

  • Dirk zegt:

   Goedemiddag Jef,

   Ik kende de tekst niet.
   Maar ik kan er mijzelf in vinden… Super mooi !
   Zeer vreemd wat voor een inpact deze Camino al op mij gemaakt heeft.
   Ik wist absolut niet wat ik er van verwachten moest.
   Maar zeker nog geen sec. spijt. Integendeel !!
   Mag ik jou tekst ook eens op mijn blog plaatsen ??
   Of heb je dat liever niet ??
   Gr Dirk

 6. Doortje zegt:

  Hi ,Dirk,je bent ne echte ” trekker”,2 etappes op 1 dag maar als je ze,er weet dat je het aankunt en gemakkelijker om aan een slaapplaats te komen waarom niet.Die stenen afbakingen doen me denken aan het Schotse of Ierse landschap .De boeken truk doen we hier in België ook in bepaalde grootsteden ,je neemt er een boek uit en leg er een ander in.
  Een goede tocht en courage xx

  • Dirk zegt:

   Hey Door,

   Honderden km’s van die muurtjes zijn er hier te zien. Hoeveel werk moet er daar niet aan geweest zijn ??

   Vandaag “eindelijk” eens wa beter weer… 👌👍

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *