• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Dat was zo ongeveer de hele dag mijn uitzicht…

Dag 76 (vrijdag) :  Hontanas – Boadilla del Camino – 30km – 248 hoogtemeters.

Zoals ik gisteren al voorzichtig voorspelde ; ik zit inderdaad volop in de Meseta. Dat is een hoogplateau tussen Burgos en Leon dat wel eindeloos lijkt te zijn.. Ook moeilijk om er beschutting te vinden tegen de zon.
Gelukkig ben ik nog redelijk warmtebestendig. En echt warm is het hier nu voorlopig ook nog niet.
Typisch voor deze streek zijn de lemen huizen. Omdat veel van die huisjes niet onderhouden zijn, brokkelen ze zienderogen af.
Zo jammer!

Zonder ook maar één rustdag in te lassen stapte ik gisteren een reeks van 75 dagen bij elkaar.
Met een gemiddelde van 30 km/dag.
‘k Weet wel dat er mensen zijn die veel straffere toeren uithalen, maar ik ben met dit resultaat ook al heel tevreden.
‘k Heb eens voorzichtig een berekening gemaakt. Als ik fysiek in orde blijf en geen onverwachte tegenslagen heb… dan moet ik met een daggemiddelde van 25 km, rond de vooropgestelde 100ste dag mijn einddoel kunnen bereiken…
Mocht me dat nog lukken, dan zal ik een heel tevreden pelgrim zijn…🙊

Veel kan ik echt niet vertellen over een etappe als vandaag.
Langs deze zeer uitgestrekte vlaktes is er eigenlijks helemaal niets te beleven , behalve het af en toe eens inhalen van een diep in zichzelf verzonken pelgrim.
Hij, die waarschijnlijk net zoals ik, zijn leven eens aan het overlopen is. En nog veel belangrijker, aan het overleggen is met zichzelf wat hij nog wil (zal) doen met het stukje dat hem (mij) nog rest… 🤔

Van mij mogen er best nog een paar zulke etappes als vandaag volgen. Want er is nog zoveel wat ik wil doen… 🤷‍♀️😉

Vanavond zaten we aan tafels van 4 voor het avondeten. Het was weer internationaal.
Één Fransman, één Duitser, één Zwitser en ikke.
Maar ‘t was leuk. We deden alle vier ons best…

In de slaapkamer zijn we met 18.
Hopelijk doen ze daar minder hun best… 🤫

Met dank aan Roger Sioen – Depypere, Heule, voor het sponsoren van de zesenzeventigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Tussen verleden & toekomst ligt één punt dat werkelijk telt, maar waar we zelden zijn…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

16 reacties op “Dat was zo ongeveer de hele dag mijn uitzicht…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk,
  Ja dat is inderdaad een ellenlange weg.
  Maar ook wel genieten van een ander landschap eens.
  Je praat over andere straffe dingen….. euhm ik denk niet ik ben zeker dat dit eens van de strafste dingen is! Je heb deze weg al zo goed afgelegd..
  Heb je een hoofddeksel? Ikzelf ben ook geen fan van een pet of zo, maar in de warmte vooral blakende zon is het niet slecht.
  Is wel leuk denk ik als je dan in een albergue aankomt en die verschillende verhalen hoort..
  Geniet van uw wandeling
  Top bezig en je neem jezelf niets kwalijk als je al eens vooruit kijkt hoe lang je nog moet stappen.
  Het verlangen zal groot zijn naar die bewuste dag van aankomst! Gewoon geen woorden voor hoe fantastisch je bezig bent!
  Groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Dag Youri,
   Nee, een pet of zo heb ik niet.
   Ik kan dat gelijk niet zo goed verdragen op mijn deksel…
   Maar je hebt gelijk, ik moet daar mee oppassen.
   Gisteren was het inderdaad genieten van een ander prachtig landschap. Vandaag was iets minder. Wel 20 km vlak rechtdoor parallel met een weg. Gelukkig was het niet druk op die weg. In Frankrijk was dat hoogstens altijd maar een paar km. Maar het zal hier waarschijnlijk de enige mogelijkheid zijn om een verbinding te maken met een ander stukje mooie natuur.

 2. Poissonnier Robert zegt:

  Amigo Peregrino Dirk
  Doe zo verder u bent goed bezig.
  Vanaf Burgos begint de ” TiERA DE cAMPOS ” droog, eindeloos en verlaten.
  Veel dorpjes zijn niet meer bewoond
  Nog een paar dagen en u zult Castrojerie tegenkomen, ik heb daar reeds drie maal overnacht.
  De eerste maal was het zo goed als verlaten, nu zijn er twee revugie.
  Groetjes Jeanne en Robert

  • Dirk zegt:

   Goedemiddag Geert,
   Ik heb Castrojerie eens proberen op te zoeken, maar kan het gelijk niet onmiddelijk terug vinden. Ligt het nog vóór Leon ?? Als jij daar al 3 maal geslapen hebt, dan zal het daar zeker wel in orde zijn é.

 3. Geert op weg zegt:

  Dirk
  Blijkbaar is de meseta al goed droog, 2 jaar geleden was het half mei groener.
  in je Albergue had ik een vreselijke nacht, wat verkeerd gegeten en gans de nacht toiletbezoek , ik lag in dezelfde ruimte boven en hoewel ik een ezel ben , heb ik me een paar keer aan die balk gestoten, het was niet dezelfde steen, hopelijk kan je bij de zingende zusters slapen en de mis meemaken in Carrion del Condes, daarna wacht een 17 km tocht waar je als je in de ochtenddrukte , honderden pelgrims kunt zien
  https://geertopweg.wordpress.com/2017/05/06/stapdag-15-boadilla-del-condones-carrion-de-los-condes-27-km/

  Buen Camino verder

  • Dirk zegt:

   Dag Geert,
   Iets verkeerd eten. Ja, ben daar voorlopig gelukkig van gespaard gebleven. Je hebt gelijk, die balken daar hangen gevaarlijk laag. Om er tegen te lopen moet je echt geen ezel zijn… 🤷‍♀️😉
   Maar ik weet wat je bedoeld… 😇
   De zingende zusters: Ik had pech, de pelgrim net voor mij kon er nog slapen. Ik moest aanhoren dat het volzet is. Stom é. Ik had daar zo graag geslapen. 🤷‍♀️

 4. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hallo Dirk
  Prachtige foto’s van op de Meseta het doet me denken aan eindeloze paden op de La Plata, niemand voor me en niemand achter me en toch kon ik daar enorm van genieten en geloof me maar het is een geweldige prestatie die je tot nu toe hebt afgelegd Chapeau 👍
  Ik zie dat de ooievaars op hun nest zitten, fantastische toch die bouwwerken die ze maken bovenop allerhande gebouwen
  Vandaag naar Ploegsteert geweest goed voor 24km, samen met mijn zus een beetje kilometers trainen voor onze start in September
  Nog een leuke dag verder en buen camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Dag Geert,
   September, het zal daar vlug gaan zijn.
   Mag ik mee ?? Wat zal ik dit hier missen… 🙈
   Ja, die ooievaars. Machtige beesten zijn dat. En die geluiden dat ze kunnen maken.
   Ik probeerde het te fotograferen, maar het lukte me niet… 🤔🤷‍♀️

 5. alain zegt:

  Ja Dirk zelf met de fiets was dit eindeloos lang
  Die dag ben ik vroeger gestopt er was een sterke wind tegen
  Maar nu zit ik op een terras in Santiago met een biertje
  Finistera gaf mij als eindbestemming een beter gevoel dan Santiago

  • Dirk zegt:

   Hey Alain,

   Dikke proficiat é. Je deed het toch weer eens é.
   Het is ook mijn bedoeling om nog door te stappen tot in Finistera.
   Maar eerst proberen om in Santiago te geraken. Gr Dirk

 6. Caroline en donald zegt:

  Dirk bijna in Leon!!!!. Er is daar een basiliek van den heilige isidor. Heel goed gekend in Kortrijk waar heeeel veel mensen komen op bedevaart. Broeder isidor gekend voor zijn wonderbaarlijke genezingen en zalig verklaard door de wonderbaarlijke genezing van een vrouw uit Oudenaarde!!!! Schijnt dat er in Leon en heel mooie basiliek is van broeder( passionist) isidor . Nog een goed weekske denk ik vooraleer je weer de bossen mag induiken (volgens de kaarten . Keep going. Caroline en Donald.

  • Dirk zegt:

   Helaba,

   Broeder Isidor is inderdaad goed gekend in Kortrijk. Ik weet ook waar hij woonde. Verbaast me dat jullie dat ook weten…
   Dat hij tot Leon gekend is, dat wist ik zeker niet…??
   Ja als ik mag kiezen, liever bos…

 7. Koen Vanneste zegt:

  75 dagen zonder één rustdag met een gemiddelde van 30km/dag. Wel helemaal niet gewoon hé uw prestaties. Alleen maar heel veel respect !!!

  • Dirk zegt:

   Koen,

   Ik voel het echt niet als uitzonderlijk aan. Ik ben ook niet moe ? Misschien komt dit pas na de tocht ?
   Terug aanpassen naar het “normale” leven, dat lijkt me nog het moeilijkste te gaan worden…?? 🤷‍♀️🙈

 8. Doortje zegt:

  Hi,Dirk,wat een weg,baan,route of hoe moet ik het zeggen ,misshien 1 voordeel je kan moeilijk verdwalen.Je foto’s super,da ventje met zijn fiets,het dorpsfiguur denk ik.maar wa ne mooie lucht amai ,kan nie wachten om hem ook te zien,
  Je mag enorm trots zijn om wat je al gepresteerd heeft,zeker dadde.Als we over praten over je vragen er veel mensen,vertrokken van hier? Te voet? Alleen?.Er zijn blijkbaar veel pelgrims die vanuit Frankrijk of de grens van ergens beginnen stappen,dus grote pluim voor jou,supergrote pluim.
  Nog veel courage xx

  • Dirk zegt:

   Inderdaad, als ik hier probeer uit te leggen dat ik te voet uit België kom. Dan bekijken sommige me hier alsof ze een spook zien… 👀🙊

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *