• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

De optimist in mij zegt: Het is maar 1.000 km meer… πŸ€·β€β™€οΈπŸ˜‰

Dag 56 (zaterdag) Condom – Eauze – 38 km – 563 hoogtemeters

Vanmorgen had ik op een kaart gezien dat er een beetje van de route weg een reΓΌnie van een groot kasteel te bezichtigen was. Dus heb ik terug de GR 65 verlaten, en ben dat kasteel gaan zoeken. Ik begin het leuk te vinden. Zo helemaal op mijn eentje in een streek dat mij totaal vreemd is, zomaar op avontuur te gaan. Best wel spannend.

Waarschijnlijk ook wel omdat het te voet is ? Iedere beslissing: rechtdoor-links of rechts worden zeer doordacht genomen. Terugkeren is echt niet leuk…
Mede daardoor is het vandaag nog eens een lange etappe geworden (38km). De ondergrond was wel veel makkelijker te bewandelen dan gisteren, maar door zijn lengte was het toch ook weer een lastige etappe.

Rond de 30 km had ik plots zoals men op zijn West-Vlaamse zegt: een appel flauwte. Gelukkig had ik nog 2 suikerwafels in mijn rugzak zitten. 10 min later ging het terug al veel beter. De laatste 8 Γ‘ 10 km liepen dwars door een bos op een mooi onderhouden pad. Gemiddeld tussen de 2 tot 3 meter breed, meestal bovenaan helemaal dichtgegroeid. Prachtig !! πŸ‘Œ

Vandaag 2 x een bordje met Compostella: 1.000 km voorbij gestapt. Er zal er wel ééntje van kloppen zeker ? πŸ€”

Nu heb ik al 8 weken het geluk gehad om dagelijks in de vrije natuur te mogen en kunnen rondzwerven. Moeilijk samen te vatten hoezeer ik deze heb zien veranderen. Zowel planten, alle mogelijke gewassen op het land alsook de dieren. Mooi om van dicht alles terug tot leven zien te komen. Vandaag waren het de kikkers die hun intrede deden. Die voor het eerst hun zegje aan het doen waren…

 

Quote van de dag: “Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft…”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

10 reacties op “De optimist in mij zegt: Het is maar 1.000 km meer… πŸ€·β€β™€οΈπŸ˜‰”

 1. Pieter Deman zegt:

  Inderdaad nog maar 1000! Proficiat!

 2. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk.
  Ja inderdaad, zo een bordje laat je gevoelens wel spelen maar denk dan dat je wel al meet of 1500km gewandeld hebt.. chapeau.
  Gelukkig had je iets mee voor de appelflauwte, dat is iets die inderdaad zomaar uit niets komt..
  Prachtig die ruΓ―ne, mooie foto’s!
  Vele groetjes
  En een fijne wandeling.
  Groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Goedenavond Youri,

   Ik kan jou heel goed volgen als je me zegt dat je verlangt om te vertrekken. Maar geniet maar eerst maar van jou voorbereiding. Ik heb het ook zo gedaan… πŸ‘ŒπŸ‘πŸ˜‰

 3. Doortje zegt:

  Hi,Dirk kan geloven dat het wat doet als je een bordje ziet over Compostella ,maar geloof me je bent ongelofelijk goed bezig amai .Inderdaad vandaag verkiezingen,gaat het iets veranderen ?? Soms heb ik goesting om eens een dag te wisselen met je,maar tzou ook maar voor 1 dag zijn denk ik hihi.Mooie foto’s alweer ,de natuur is sterk hΓͺ,is niet te stoppen,vandaag de kikkers zeg je,hopelijk niet in de nacht want ze kunnen goed hun best doen je zou denken dat er alweer ne heuse snurker bij ligt. Hopelijk gaan de komende dagen weer wat vlotter, je goed verzorgen en qua laag suikergehalte ne echte coca cola doet ook wonderen geloof me maar ne suikerwafel is even goed.Nog veel avontuur en ontdekkingstocht ,dikke knuffel .

  • Dirk zegt:

   Hey Door, ben content te kunnen ontsnappen aan dat hele circus van die verkiezingen. Echt waar, ik heb der helemaal niets van gehoord.
   Het is ook al 8 weken dat ik nog andere media hoorde. Ik mis het echt niet !! πŸ€·β€β™€οΈπŸ˜‰

 4. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hallo Dirk
  Je moet het natuurlijk positief zien maar je kan het ook zien als ik heb het geluk om er nog eens 1000 km bij te doen, in ieder geval het ziet er goed uit
  Zo alles zien transformeren in de natuur dit kan niet anders dan een positieve invloed hebben en als je daar nog van kan genieten …… daar moet je toch gelukkig maken als pelgrim
  Nog een leuke Zondag
  Groeten
  Geert

 5. Tine zegt:

  Dag Dirk,wat maak je mee zeg….onbeschrijfelijk…ik denk dat je het nooit zal kunnen verwoorden…enjoy enjoy enjoy!ik wou soms echt even bij jou zijn,gewoon in stilte en gewoon luisteren…….good luck xxx

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Martine,
   En dat kan jij wel Γ© β€œLuisteren” πŸ‘‚πŸ‘‚
   Ik weet dat het niet gemakkelijk is, maar probeer jou eens ergens een weekje vrij te maken en stap eens een stukje van de Camino. Echt waar, dat is zeker iets dat jou zeer erg zou bevallen. Ik ken jou al lang genoeg om dat te weten.
   Ik heb der spijt van dat ik eerst 20 jaar er over nagedacht heb. Echt waar, een unieke ervaring is het. Het is nu 6u β€˜s morgens, en ik sta al ongeduldig klaar om te kunnen vertrekken. Steeds nieuwe avonturen en ontmoetingen, IEDERE dag opnieuw. Zo raar is dat ??
   Bedankt voor jou reactie. De groeten ginder… πŸ‘£
   Ben zo content dat ik jou enveloppe nog niet moest openmaken… πŸ€”πŸ€·β€β™€οΈ

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *