• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Een hotelbed met nog eens een lekker avondmaal als Paas geschenk

Dag 23 (Paasmaandag): Marigny-l’Eglise – Lac des Settons – 36 Km – 980 hoogtemeters

Vanmorgen toen ik mijn tandjes aan het poetsen was, zag ik mezelf daar staan in een piepklein spiegeltje en dacht bij mezelf: “Dirk wat staat jou vandaag weer te wachten?”
Zeker na mijn avonturen van de vorige twee dagen en dan nog het volgende gelezen te hebben over de etappe van vandaag:

“Attention, cette étape est réputée pour être physiquement fatigante !!”

Maar het viel eigenlijk, volgens de normen van de vorige dagen, nog redelijk mee.
Meestal door prachtig bos, met ongeveer halfweg één zeer stevige helling.
Niet dat de rest hier plat is hé.
Hier in deze streek moet je al zeer veel geluk hebben om eens 10 meter na elkaar vlak te kunnen stappen.

Wat me ook opvalt in tegenstelling tot de route vóór Vézelay.
De dorpjes liggen hier precies verder verspreid uit elkaar.
Na twee dagen ferm op de dool geweest te zijn, was ik vandaag enorm bevreesd om weer dat zelfde lot te moeten ondergaan.
Zeker toen er terug, midden in een ferm bos, er een groot stuk van weg gehaald is.
Dus dat wil zeggen dat, de op de bomen geschilderde wit-rode “wegwijzertjes”, er natuurlijk ook niet meer waren.
Het angstzweet brak me al uit. Ik dacht, het zal toch niet waar zijn.
Maar gelukkig viel het dit keer wel reuze goed mee. Al vlug was ik terug in de goeie richting aan het stappen.

Voor vanavond moet ik me ook geen zorgen maken.
Mady & J-P,  bijna naaste buren van me, beloofden al heel lang geleden om mij te komen opzoeken en me te voorzien van een hotelbed met een etentje er nog bovenop.

Dank u wel Mady & J-P

Net op tijd om mij batterijen weer eens helemaal op te kunnen laden.
‘t Was eens nodig… 👍👌👍

 

QUOTE VAN DE DAG : Wie nooit bang is, kan ook nooit dapper zijn… 

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

10 reacties op “Een hotelbed met nog eens een lekker avondmaal als Paas geschenk”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk,
  Ik kan geloven dat je soms angst krijgt om weer de weg kwijt te geraken. Maar je je bent nu al een eind weg en het gaat goed, dus geen angst! Je doet dit voortreffelijk!
  Leuk van uw buren om voor u te zorgen, je verdiend dit natuurlijk!!
  Verder al veel collega pelgrims op uw pad?
  En de voeten hoe gaat het daarmee? En uw rug?
  In ieder geval heel veel respect en bewondering!
  Vele groeten
  Youri

  • Dirk zegt:

   Dag Youri,

   Nee, nog niet veel andere pelgrims ontmoet. Dit is een route die niet vaak gekozen wordt. Waarschijnlijk door de zwaarte ervan. De (GR 13) is tss Vezeley en Le Puy ongeveer 450 km lang. Maar tot nu toch al zeer vaak moeilijk te bewandelen. Ben ook zo bang om een van mijn voeten om te slaan. Ik durf er niet aan te denken dat het daardoor zo afgelopen zijn… 🤷‍♀️🙊🙈 De voeten en rug: Soms wel pijnlijk. Vooral op het einde van de dag. Maar voorlopig nog doenbaar… 😉

 2. Doortje zegt:

  Hi Dirk,zo tof van de buren,ga deugd gedaan hebben een goed bedje,ne echte Franse aperitief,een lekker avondmaal,en tof gezelschap .Alweer mooie foto’s,een route blijkbaar met veel afwisseling .Zo te zien kom je toch al iets meer mensen tegen.Je gaat goed vooruit chapeau,amaai.Hopelijk de komende dagen goede routes,verzorg je goed et bon courage,mon ami xx

 3. Vanhauwaert Geert zegt:

  Dag Dirk
  Ik ben je blijven volgen van uit Normandië ( ondertussen terug thuis) die eerste pint moet onwaarschijnlijk deugd gedaan hebben na 40 dagen vasten, chapeau daar voor en dik verdiend. Ja en op den dool zijn niet weten dat je op de juiste weg bent dit ken ik ook, het zal wel het lot zijn van elke pelgrim denk ik, maar op het eind van de dag kom je wel ergens . Ik weet niet zeker of je een GPS of met een Smartphone werkt waar de route is vastgelegd en kan je daar niet op vertrouwen tijdens de dag, zelf heb ik geen enkele ervaring met GR routes en van die toestanden, blijft maar doorstappen zo dat we iedere dag kunnen meegenieten echt fantastisch Dirk
  Groeten Geert
  En buen camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Dag Geert, ik zit nu tss Verzeley en Le Pluy. Dat is een (GR 13) stuk v ongeveer 450 km met vaak zeer moeilijk te bewandelen wegen. Ben ook zeer bang om mijn voeten om te slaan. Constant geconcentreerd blijven wordt op den duur ook lastig. Allé, voor mij toch. 🤷‍♀️😉 Moet je nog iets weten: gisteren ben ik niet verdwaald. 🤷‍♀️😉

 4. Vandenbroucke Annie zegt:

  Moet deugd doen, vriendelijke mensen, een goed bed en douche, lekker eten, enz. Geniet ervan! Groetjes Annie en Jean-Marie

 5. Donald zegt:

  Dirk, zo jaloers op je belevenissen en je doorzettingsvermogen. Je komt stilletjsaan het goeie weer tegen enZeggen dat voor de meesten de camino start in st Jean pied de port!!!!!! All the best , keep going en laat van je horen hé. Groetjes Caroline en donald

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *