• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Gewoon blijven proberen…

Dag 69 (vrijdag) : Monasterio de Irache – Sansol – 31 km – 436 hoogtemeters

Mijn vriend Aldo heeft niet alleen mijn reserveschoenen komen leveren, maar had ook nog een super sjiek hotel geboekt. Eigenlijk veel te veel luxe voor een simpele pelgrim als ik. Maar allé, ik zou zot zijn om te weigeren hé. Vanmorgen dan nog kunnen genieten van een ontbijt zoals ik op mijn hele Camino nog niet gehad heb.
‘k Ben 3 x herbegonnen met eten… 😇

Nadat mijn buikje rond was, ben ik door Aldo nog terug gevoerd geweest naar de plaats waar hij me gisteren van mijn route plukte. Aan die wijnfontein dus…
Ik kon het niet laten en ben toch nog eens gaan proberen of er nu iets uit die wijnbron zou stromen… En jawel, nu was er wel wijn !! Veel te vroeg in de ochtend om er echt van te kunnen genieten, maar toch heb ik er eens van geproefd… 😇

Door dit alles, en nog afscheid genomen te hebben van mijn vriend, maar rond 9.45u vertrokken aan mijn dagelijkse routine van km’s te malen.

Er was ook al vlug een stevige beklimming te verwerken. Het ging wel, maar ‘t was lastig met die veel te volle maag. Eigen schuld Dirk !

Vandaag haalde ik een Japanner in die ook alleen stapte. Ik probeerde een gesprek met hem aan te knopen.
Was dat moeilijk zeg !! Die mensen spreken echt maar Japans.
Hoe moeilijk moet dat niet zijn om hier je draai te vinden als Japanner …?? Respect !!

Voor het eerst geen Gîte op voorhand willen boeken omdat ik niet wist hoever ik zou geraken vandaag.
Maar het ging nog redelijk eenvoudig om een bed te vinden. Wel weer in een grote slaapzaal waar we met een 15 tal pelgrims zullen “proberen” te slapen…

Aldo bracht ook nieuwe oordopjes mee. Vannacht kan ik ze al testen….

Met dank aan Hilde & Thierry Lootens – Willemyn voor het sponsoren van de negenenzestigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak gewone momenten bijzonder…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

9 reacties op “Gewoon blijven proberen…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Hij speelde accordeon ……
  Ja de aanhouder wint hè Dirk. Je ziet dat er toch nog wijn te verkrijgen is…
  En gelijk heb je dat je eens genoten hebt van een goede hotelkamer en een lekker ontbijt. Je verdiend dat. Super van Aldo!!
  Geniet van uw wandeling!
  Vele groeten
  Youri

 2. Annie Vandenbroucke zegt:

  Hallo Dirk, je hebt toch echte vrienden, hoor! Wat moet dat deugd doen aan je hartje! Je foto’s zijn prachtig en ook het weer is van de partij. Groetjes van Annie en Jean-Marie uit Valcros.

 3. Martine corteville zegt:

  Dag Dirk,zo tof van aldo,echt gezellig! Veel moed en nieuwe schoenen heb je nu he,super!geniet van je avond in slaapzaal en het begint in te korten….

 4. Danny tanghe zegt:

  Beste Dirk, ben deze middag gezond en Welle aangekomen in compost. Een tocht inderdaad met vele facetten, nu jij nog maar heb er het volle vertrouwen in, hou je goed en verzorgt u want ik lees de “voetproblemen”. Ik vergeet nimmer de crossing in larcevau en blijf u volgen. Gr Danny Tanghe

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Danny,

   Een DIKKE PROFICIAT met jou tocht.
   Ben zo content voor jou dat je het hebt kunnen afmaken !! 👍
   Gisteren terug 2 mensen gezien die niet meer verder kunnen. 🙊🙈 Het was leuk jou terug te zien na 10 jaar. Laten we er nu geen 10 jaar meer mee wachten é. 😉

 5. Doortje zegt:

  Dirk,blij dat je hebt genoten van het gezelschap en de luxe, je verdiend het echt waar.Aldo had wat pijn in het hart om je terug achter te laten,maar dat is normaal hé.Die Japanners zijn ook een speciaal ras hé,Het valt op dat er toch alweer meer mensen die kant opgaan op dezelfde route .Je doet het goed,respect,hopelijk wat leuke plekken nog om te slapen met je nieuwe oordopjes gaat het misschien beter lukken om eens een volle nacht door te slapen.Het beste nog moatje

  • Dirk zegt:

   Ja Door, het was tof met Aldo bij mij.
   Het zal vrijdag wel een lange dag geweest zijn voor hem. Jammer dat ik geen dagen over heb. Ik voelde me verveeld dat ik onmiddellijk terug moest gaan stappen. ‘t Was leuker geweest hadden wij samen Pompola eens kunnen bezoeken.
   Had ik het geweten, dan had ik allang zulke oordopjes gekocht. Je wil het niet weten hoeveel nachten dat ik hier al wakker gelegen heb…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *