• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Halfweg!!! Dank je wel THUISFRONT!!! Zonder jullie was het niet mogelijk geweest!!!

Dag 50 (zondag) : Le Pech – Trigodina – 30 km – 410 hoogtemeters

Vorige nacht moest ik mijn kamer met nog 3 anderen delen. 2 zussen en 1 broer van rond de 60 jaar. Alle 3 deden ze er alles aan om asociaal te zijn. Maar als het om te snurken was, mocht iedereen het horen.
Het was in stereo vannacht.

 Rond 12.15u bereikte ik Cahors. Een stad gelegen (gelijk velen) langs het water. Net voorbij de toegangsbrug is er een bemand gebouwtje waar pelgrims gratis iets kunnen gaan drinken. Ik vroeg daar of mijn rugzak er even mocht blijven staan. Ik wilde vlug ietsje gaan eten in de stad. Wel, het deed raar. Ik zal de medewerkers van het genootschap nog moeten gelijk geven. Ik voelde me zeer onwennig zonder mijn “beste vriend”.

 Tegen 18u was ik dan in de Gîte waar ik kan slapen.

 Een groepje van 3 en een groep van 5 pelgrims waren al voor. Allemaal nieuwe gezichten voor mij en allen van Franse nationaliteit. Ik dus als enige buitenlander. Velen zouden het vervelend vinden, maar gelukkig heb ik daar eigenlijk weinig problemen mee.

 In de eetzaal staat een piano. Na het avondeten heeft de patron eens laten zien wat je daar zo allemaal kan mee uithalen. Indrukwekkend wat hij er mee kan. Daar is vast jaren oefening aan voorafgegaan!

 Misschien hadden velen onder jullie nu een resumé van mijn eerste 50 dagen verwacht. Ik was dat ook eerst van plan. Maar zal het toch niet doen.
Nee, ik ben bang dat het zou overkomen alsof ik nu plots alles weet over een Camino stappen.
Vandaag ben ik nog maar halfweg!
Nog tijd genoeg.

Ik ga geen namen beginnen opnoemen, maar wil wel graag iedereen nu al oprecht bedanken die elke dag opnieuw een tandje bijsteekt om mijn afwezigheid op te vangen.
Zonder hen zou ook deze blog nooit online kunnen geplaatst worden.

Met dank aan Wim & Riet Hanssens – Verrote voor het sponsoren van de vijftigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Het wachten is niet het ergst. De onzekerheid of het ooit zal lukken, dat maakt het zo zwaar…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12 reacties op “Halfweg!!! Dank je wel THUISFRONT!!! Zonder jullie was het niet mogelijk geweest!!!”

 1. Youri Delporte zegt:

  Top Dirk,
  Halfweg is fantastisch! Nu terug een ander hoofdstuk. Je komt serieus dichtbij de grens. Als ik zo eens kijk wat je al allemaal gestapt hebt. Echt chapeau!!
  Ja die asociale snurkers…. heb je oordopjes mee? Of helpen die niet tegen hun concert…
  Dan is piano luisteren veel mooier…
  En hopelijk heb je lekker gegeten in Cahors.
  Geniet van uw wandeling vandaag!
  Vele groeten
  Youri

 2. alain zegt:

  Hallo Dirk,
  Proficiat met uw prestatie tot nu toe!
  En het is niet ” ik ben NOG maar halfweg ”
  maar “ik ben AL halfweg”
  Leuk om dagelijks uw berichten te lezen, we volgen u op de voet.
  Groetjes Alain en Nancy

 3. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hallo Dirk
  Een welverdiende proficiat met die eerste 50 mooie dagen die we mochten meebeleven Dank je wel en het vervolg van je camino komt wel goed 👍
  Nog veel aangename stapdagen 👣👣👣
  Geert

 4. Luc Vandevyvere zegt:

  Dag Dirk,
  een welverdiende PROFICIAT!!! Het is inderdaad zoals Alain schrijft dat je niet ‘pas’ halverwege bent, maar ‘REEDS’ halverwege! Je mag nu je matras omdraaien en aan de tweede helft van jouw camino beginnen. Spanje komt in zich man!!!
  Hopelijk liggen er nog veel mooie wandeldagen in het verschiet voor jou. Ik blijf duimen voor je!
  Groetjes,
  Luc Vandevyvere.

 5. Christophe Feys zegt:

  Proficiat Dirk! Zeer mooie prestatie. We blijven met veel plezier je blog en foto’s volgen.

 6. Doortje zegt:

  Hi Dirk ,50 dagen stappen klinkt heel wa anders dan 50km stappen hé.Dikke proficiat ,ik vind het zelf tof van het ” thuisfront” dat er zoveel reactie is ,hier ook in de winkel zijn er mensen die dan vragen “oe ist da me joene moat die tevoette weg is”.Je mag meer dan trots zijn.
  Ik denk dat het landschap ook wat ga veranderen nu,maar je hebt toch al hele mooie dingen gezien die je in je rugzak kan stoppen.Op naar nieuwe avonturen xxx

  • Dirk zegt:

   Hey Door, soms denk ik. Help !! Vanavond zal ik niets hebben om over te schrijven. Maar steeds komen dingen gelijk van uit de lucht gevallen…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *