• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 โ‚ฌ
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Handig om mij wat bij te schminken… ๐Ÿ˜‰

Dag 12 (donderdag) : Moussy – Montmort-Lucy – 21 km – 318 hoogtemeters

Vanmorgen voor het nemen van het ontbijt werd ik een tafel aangewezen. Niets speciaals zou je denken. Maar het moet toch lukken ; recht voor mij hing er een grote landkaart van Frankrijk. Ik kon er heel gemakkelijk op zien hoe ver ik al ben. MAAR ook hoever ik nog moet. Ik werd er nerveus van..
Heb me dan maar verplaatst. Beetje later moest ik aan die mevrouw uitleggen waarom ik dat deed. Ze begreep me… ๐Ÿ˜‰

Eenmaal vertrokken, werden er onmiddellijk al een paar stevige hellingen onder mijn voeten geschoven. Kwestie van vlug los te komen.

Ook helemaal niet wetend hoe mijn linker achillespees daarop zou reageren.
Het viel aanvankelijk redelijk goed mee. Tot plots de pijn hevig verergerde. Ik dacht dat mijn Camino erop zat.
Ik ben op een omver gezaagde boomstam gaan zitten en heb ten einde raad m’n schoen uitgedaan.
Wat bleek.. er zat toch wel een piepklein steentje te duwen op die gevoelige plaats zeker. Oef. Dat was even schrikken. Dus zonder steentje in mijn schoen lukt het me wel. Zolang het niet verergerd, ben ik heel tevreden.

Voor de geรฏnteresseerden : het kasteel dat je kan zien op รฉรฉn van mijn foto’s staat te koop voor slechts 4.000.000 โ‚ฌ.

Zoals je wel al zal gemerkt hebben zijn de laatste paar dagen mijn etappes beduidend korter.
De reden daarvoor is dat ik o zo graag tot in Compostella wil geraken. Ik voel dat als ik blijf stappen zoals in de eerste week, dan kan ik het met zekerheid vergeten. Vandaar…

Vannacht kan ik op een boerderij slapen. Ik mocht ook al mee aan tafel zitten voor het avondeten. Voelt wel raar aan om zo in de leefwereld van wildvreemden mee betrokken te worden…

Verleden week zijn deze mensen van hier helemaal tot in Dadizele (Floralux) gereden om er bloemen te kopen.
3,5 uur rijden voor wat bloemen…. Goed zot moet je daarvoor zijn.
Maar zij zullen over mij ook wel zo denken zeker…? ๐Ÿค”๐Ÿคทโ€โ™€๏ธ

Met dank aan Vanden Buverie voor het sponsoren van de twaalfde etappe.

 

QUOTE VAN DE DAG : Hoe haastiger ik ga, hoe meer ik achterop geraak…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

4 reacties op “Handig om mij wat bij te schminken… ๐Ÿ˜‰”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,

  Gelukkig was het maar een steentje…
  Je hebt gelijk dat de km iets minder zijn. Het belangrijkste is inderdaad dat je er geraakt! En dat zal je zeker doen! Maar ik begrijp ook dat je in het begin zo een gevoel hebt van ik ga stappen en hoe meer hoe beter. Maar dan heeft jou lichaam de natuurlijke rem, die zegt ola even wat bijsturen, den Dirk gaat te vlug…
  Geniet van uw wandeldag! En ja dat kasteel er zal wel een koper voor gevonden worden zeker…

 2. Doortje zegt:

  Wauw,heb je een kaartje nagelaten bij het kasteel ? Tof om nieuwe mensen te leren kennen als is het maar voor een eetmaal en/ of overnachting ,ik denk dat die mensen het zelf enorm leuk vinden.Ja,…..de floralux,het erge eraan is dat zij hun bloemen binnenhalen van France,en die mensen naar hier komen om bloemen te kopen.Je goed verzorgen aan de pees en niets forceren,dat het niet erger word.Alweer een mooie streek hรฉ,je heb toch een mooie route gekozen vind ik.Geniet er nog van,misshien wat vreemd gezegd maar je doet het met volle teugen daar ben ik zeker van. Bon route mon cher xx

 3. Volhouden Dirk, we denken aan je en volgen je elke dag!!!!

 4. Luc Vandevyvere zegt:

  Dag Dirk,

  goed om te lezen dat de plotse felle pijn aan je achillespees veroorzaakt werd door een steentje dat, zoals Murphy het wil, net op je pijnlijke hiel kwam vast te zitten. Ik heb de indruk dat je alsmaar meer in je ritme komt en met de dag meer gaat genieten van je pelgrimage! Goed zo. Buen Camino nog en vast tot later.
  Luc Vandevyvere

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *