• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Hier doen ze elke pelgrim blozen…

Dag 10 (dinsdag) : Reims – Germaine – 21 km – 187 hoogtemeters

Vanmorgen tijdens het ontbijt in die jeugdherberg heb ik er mijn allereerste pelgrim naar Compostella ontmoet. Een 58-jarige Eric uit Namen. Hij is ook al een goeie week onderweg. Het klikte goed tussen ons en we besloten om vandaag samen te stappen. 👣
Was weer een nieuwe ervaring voor mij. Zoals je op de foto’s kan zien. Eric heeft goed nagedacht over zijn Camino. Balast is voor hem geen enkel probleem. Hij kocht hem een wagentje voor eronder. Slim gezien. 👌

Vrienden van ons, Stef en Ann baten hier in de streek van Reims een prachtige Chambre d’Hôte uit.
‘La Différence’ genaamd.
We zijn er al meermaals geweest en telkens smaakt het naar terugkomen.

Zeer verzorgde kamers en misschien nog wel belangrijker : Ann kan koken als de beste!!

Reeds heel lang geleden beloofden ze mij om me tijdens mijn tocht naar Compostella van mijn route te komen plukken.
Mij te bedienen van eten en drinken. Al mijn was te doen. Mij een bed voor de nacht te verzekeren en me dan ook nog eens op dezelfde plaats waar ze me aantroffen, terug te brengen.
Bedankt Stef & Ann!!

Zeg nu zelf, eigenlijk is dit allemaal veel te veel luxe voor een pelgrim.
Maar het heeft me bijzonder veel deugd gedaan. Morgen zal aanvoelen als een nieuwe start voor mij.

Vandaar mijn titel…

Met dank aan Hilde Vanhaelewyn voor het sponsoren van de tiende etappe.

 

QUOTE VAN DE DAG : Aan jezelf denken en een moment genieten van rust is ook iets doen… Het is zelfs heel belangrijk.

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

10 reacties op “Hier doen ze elke pelgrim blozen…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk,
  Mooi daar!
  Leuk dat je dan op uw soms zware weg leuke dingen tegen komt. Nu begint het de pelgrimers zullen uit de grond komen als paddestoelen 😀
  Wel leuk om eens een dag samen te kunnen wandelen. Maar ik zou toch niet weten of het beter is met een karretje of een rugzak. Vooral denk ik dan aan de modderige wegen.
  Veel succes vandaag! Een fijne wandeling gewenst.

  • Dirk zegt:

   Youri,wat jij waarschijnlijk niet weet is dat ik een 4-tal jaar terug een nogal redelijk zware rug operatie heb moeten ondergaan. Daarom mijn twijfel om me ook zo een karretje te laten overbrengen. Maar ik zal het niet doen. Ben ook bang van de beperkingen van zo’n karretje. Ik heb in de plaats nog maar eens mijn rugzak onderste te boven gedraaid. Alles wat ik in die eerste 10 dagen NIET gebruikt heb, komt er niet meer terug in… Heb dat achtergelaten bij die Stef & Ann.

 2. Vanhauwaert Geert zegt:

  Dag Dirk, ja bij dat karretje heb ik ook zo mijn bedenkingen het kan niet altijd even handig zijn al een paar keer gezien maar die brood automaat met Frans stokbrood is toch nieuw voor mij. Nog een prettige voortzetting van je camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Geert, ik heb getwijfeld om mij zo’n karretje te laten overbrengen. Maar zal het niet doen. Ben ook bang van de beperkingen van zo’n karretje. Ik heb in de plaats nog maar eens mijn rugzak onderste te boven gedraaid. Alles wat ik in die eerste 10 dagen NIET gebruikt heb, komt er niet meer terug in… Heb dat achtergelaten bij die Stef & Ann.

  • Dirk zegt:

   Dat stok brood voelde nog warm, en was super lekker…👍👌👍

 3. Vincent Verhaeghe zegt:

  Dag Dirk,
  Momenten om je eens te laten verwennen mag wel eens.
  Het karretje is inderdaad goed gevonden maar is ook een last die je op niet al te beste routes mort meesleuren.
  Geniet er nog van 👍👍
  Gr Vincent

  • Dirk zegt:

   Inderdaad Vincent, ik heb getwijfeld om er mij zo een karretje te laten overbrengen, maar zal het niet doen.
   Ben ook bang van de beperkingen van zo’n karretje. Ik heb in de plaats nog maar eens mijn rugzak onderste te boven gedraaid. Alles wat ik in die eerste 10 dagen NIET gebruikt heb, komt er niet meer terug in… Heb dat achtergelaten bij die Stef & Ann.

 4. Doortje zegt:

  Tof op stap met een bondgenoot,,wat ideeën en raad oprapen en uitwisselen,kan alleen maar positief zijn .Kan me voorstellen dat de nacht in “la difference” deugd heeft gedaan,en zo’ n toffe ,warme mensen.Op naar het volgend avontuur, zou ik zeggen xx

 5. Cooke donald zegt:

  Luxe voor een pelgrim? vlug er bij nemen. Het zal de andere veeeeeeel mindere luxe dagen compenseren.
  Het moet ook geen boete tocht worden en het hoofddoel blijft TE VOET naar Compostela.
  Keep going dirk en wees voorzichtig

 6. dany taelman zegt:

  Go with the flow en luister naar je lichaam ! is je beste raadgever op zo een lange tocht.
  Een karretje ? ik weet het zo nog niet ….ik heb op mijn eigen camino in 2014 mensen zien sukkelen met hun karretje op het hobbelige parcours in Spanje. Maar zo weinig mogelijk in je rugzak meenemen ….en eenmaal je verder op de weg bent…..tentje terugsturen ? Op den duur voelt je rugzak als een deel van je lichaam. Succes verder …

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *