• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Ik heb het voorrecht één nacht in dit prachtig klooster te mogen verblijven…

Dag 42 (zaterdag) Nasbinals – Caint Côme-d’Olt – 36 km – 694 Hoogtemeters.

Zoals ik gisteren reeds van plan was, vandaag 2 (kortere)etappes op één dag uitgestapt.

De eerste 9 km waren wel uitzonderlijk lastig!! Bijna constant zo van dat vals plat, maar vooral zeer felle wind die vlak in mijn gezicht stond te blazen. Als die dan al eens van links of rechts kwam, kon ik gewoon niet recht blijven lopen. Zeer zeer lastig was dat. Als het geen 100 km/u was, dan zal het echt niet veel minder geweest zijn !

Ben er wel beloond voor geweest met prachtige landschappen. Een impressie ervan te zien op mijn Facebook.

Rond 13u is er dan ook nog eens felle regenen bijgekomen. Deze combinatie had ik nog niet gehad. 😉 Door die 2 factoren samen, is het normaal dat ik meer naar de asfalt net vóór mijn voeten kijk dan ver voor mij uit. Daardoor heb ik een afslag gemist. Zo natuurlijk nog eens een eindje kunnen terug keren op mijn stappen.

In de loop van deze week toch al redelijk wat “vrienden” gemaakt onderweg. Door vandaag 2 etappes te stappen. zijn het vanavond plots weer veel nieuwe gezichten… Niet dat het mij stoort é, integendeel. Terug een pak andere verhalen krijg ik zo te horen.

Vandaag ook een deel van de dag met een 23 jarige Tsjech gestapt (zie foto). Volgens dat ik hem begrepen heb, is hij op zoek naar zichzelf…

Ook al was de meteo me terug eens niet gunstig gezind, de overnachtingsplaats des te meer. Wat een top locatie !!

In dit unieke klooster hier verblijven nog 14 nonnetjes. In het weekend is het ook een soort seminarie. Dan komen er hier ook jongeren hun weekend doorbrengen. Vanaf 6 jaar kunnen ze hier al terecht!! Deed raar die jong gasten hier te zien rondlopen. Van de meesten zal dit vast wel niet hun eigen keuze zijn.

Net vóór het avondeten was er vrijblijvend de mogelijk om aan de vêspers deel te nemen. Dat heb ik dan ook gedaan. Duurde maar 20 min, maar dat is voor mij lang genoeg geweest om me dat nog jaren te blijven herinneren. Die gezangen, zo beklijvend dat dit was. Op foto is ook te zien dat alle pelgrims eerst hun schoenen moeten uitdoen. Anders komen ze er niet in. En gelijk hebben ze hier.

Spijtig dat ik er de geur niet kon bij fotograferen…🙊

 

QUOTE VAN DE DAG: Als je alleen op zonnige dagen wandelt, zal je nooit jou bestemming bereiken…”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

7 reacties op “Ik heb het voorrecht één nacht in dit prachtig klooster te mogen verblijven…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Inderdaad een prachtig klooster zeg!
  Zal deugd gedaan hebben na zo een lastige dag.
  Ja je zal inderdaad veel verhalen horen en soms versteld staan van deze verhalen. Iedereen heeft wel iets…
  ik niet gewandeld vandaag door dat het Moederdag is, maar morgen wandelen. Nu werken aan mijn routes via Basecamp voor volgend jaar.
  Geniet van uw wandeling. Je komt toch al goed dicht bij Cahors, mooie stad en lekkere wijn!
  Vele groetjes
  Youri

 2. Pieter Deman zegt:

  Halverwege (in aantal km alleszins) 💪

  • Dirk zegt:

   Hey Pieter,
   Net eens gekeken, nog 580 km naar de Spaanse grens. Ben zeer content dat ik toch al tot hier geraakt ben… 🤷‍♀️😉

 3. Bernadette en Sophie zegt:

  Hey Dirk,
  Je hebt ons nog niet gehoord maar wij volgen je elke dag en kijken dan ook iedere middag nieuwsgierig naar je verhaal. Ondertussen al 1253km en we zien dat je goed bezig bent, amai chapeau! Al veel gedacht aan de uitdrukking “leven als god in Frankrijk” blijkbaar toch niet hetzelfde als wandelen als god in Frankrijk ;-). Als we soms zien in welke omstandigheden je regelmatig moet slapen en waar je soms door moet…regen, wind, sneeuw… en hoe je je best moet doen om aan eten te geraken…! We horen toch ook aan jou dat je ervan geniet ook al is het soms hard! Wij genieten en voelen ook met je mee, nog veel succes, plezier en courage!! :-)) Veel liefs uit Poperinge, Bernadette, Marc, Sophie & Dries

  • Dirk zegt:

   Helaba daar in Poperinge,
   Het doet me veel plezier dat ook jullie me regelmatig volgen.
   Ja, de ene dag gaat al wat beter dan de andere. Zal in Poperinge ook wel zo zijn zeker ?? 🤷‍♀️ Ik ben blij dat ik toch al bijna aan de helft zit. Geloof me, ik probeer van ieder moment te genieten. En waar ik zo bang van was… Vervelen, nee zeker niet. Tijd te kort… 🙈😉

 4. Doortje zegt:

  Hi Dirk ,inderdaad een mooi klooster,tegen dat je terug bent ga ne halve geestelijken zijn ,hihi.Groot gelijk dat je dat allemaal mee neemt, Er gaan hier veel mooie herinneringen zijn over je ganse tocht.Amaai,nog ( maar) 580km tot de grens van Spanje super gedaan..
  Veel courage,bedankt voor de toffe foto’s elke dag xx

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *