• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Ik weet dat het nog ver is, maar zo af en toe kan ik toch Compostella al een beetje ruiken… 😉

Dag 38 (dinsdag) Saint-Privat-d’Allier – Saugues – 21 km – 759 hoogtemeters

Zoals voorspeld was het vandaag een halve rustdag voor mij. (21 km). Vele starters ervaren deze etappe toch als zwaar. Ik vermoed door het hoogteverschil ?

Gisteren kwam ik waarschijnlijk een beetje negatief over. Sorry, plots zoveel pelgrims om me heen, ik moet er nog even aan wennen… Maar ik zal er aan werken, en proberen er het positieve in terug te vinden.

Vandaag bijna de hele dag samen gestapt met een zeker Gaétan uit de streek van Rijsel. Zeg maar ne buur voor mij, gezien de grote afstand… Hij spreekt geen woord Nederlands, maar ik probeer in het Frans te communiceren. Hij is gisteren zoals velen in Le Pluy gestart en zal ook proberen tot Compostella te stappen.

Waar ik vandaag langs kwam, waren ze schapen aan het scheren. (Sorry, beetje moeilijk te zien op foto). Ik vroeg om mijn baardje wat bij te werken, maar ze zagen er geen beginnen aan…

In het dorpje waar ik zal overnachten leeft er een legende dat er hier in de bossen een La Bête (een beest) leeft dat ‘s nachts hele gezinnen komt opeten. In de straten zijn ook de voetsporen ervan te “bezichtigen” (zie foto). Ze hebben er zelfs een lekker biertje naar genoemd.

Wat ik ook niet verwachte, hier in de streek is de maand mei bijzonder druk door startende pelgrims naar Santiago. Logische gevolg is natuurlijk dat het terug lastig wordt om een bed te vinden. Pas na de vierde telefoon had ik prijs…

Van massa toerisme gesproken… 🤷‍♀️

Voor de komende 3 dagen voorspellen ze hier terug regen met veel wind. Moeilijk te geloven, na het prima wandelweer van vandaag ??

Met dank aan Johnny Fonteyne – Brugge voor het sponsoren van deze etappe!

QUOTE VAN DE DAG: “Wanneer je alles probeert te controleren, geniet je nergens van. Relax, haal diep adem en laat los. Leef in het moment…”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

10 reacties op “Ik weet dat het nog ver is, maar zo af en toe kan ik toch Compostella al een beetje ruiken… 😉”

 1. Vanhauwaert Geert zegt:

  Mooi verhaaltje over la Bête dat hebben ze daar goed gezien die dorpelingen, maar als het maar deugd gedaan heeft 🍺 en wie weet zitten er nog verborgen krachten in als je nu al Compostela ziet of had je er ééntje te veel op 🍺🍺🍺……
  Nu in ieder geval een aangename wandeldag
  Groetjes Geert

  • Dirk zegt:

   Geert,

   Ik vond het inderdaad een zeer lekker biertje. Als ik thuis ben, zal ik kijken of dat ook in mijn streek te krijgen is. 😉

 2. Siska zegt:

  Prachtige quote Dirk! Inderdaad, geniet van alle momenten,. Het worden allemaal mooie herinneringen… De ene wat leuker dan de andere… Gisteren zat ik op het vliegtuig richting Tenerife en dacht ; misschien vlieg ik nu wel boven jou. Gisteren heb ik je blog niet meer kunnen bekijken maar deze morgen was dat mijn eerste werk. Ondertussen heb je een grote “mijlpaal” overschreden. Respect! Nog veel succes en hopelijk binnenkort wat warme zonnestralen! Zonnige groeten, Siska

  • Dirk zegt:

   Siska,
   Ik hoop voor jou dat je daar in Tenerife beter weer hebt dan ik hier.
   Het was weer eens de moeite vandaag… 🤷‍♀️🙈😉

 3. Doortje zegt:

  Hi,Dirk zó negatief kwam je niet over hoor,iedereen heeft eens een mindere dag dus jij hebt daar ook recht op.Wat voor mooie ,speciale foto’s vandaag tof.Dat beest ,ik heb daar nog van gehoord maar zit nu blijkbaar ergens in Menen,dus geen gevaar voor u (hihi).
  Geniet van je kalmere dagen,spaar je een beetje als jij het niet verdient wie dan wel.
  Verzorg je moatje xx

  • Dirk zegt:

   Danke Door,

   Ik had ook nog gehoord van dat “Beest”.
   Maar ik wist er het fijne niet meer van ?
   ‘t Was vandaag weer de moeite van de regen. ‘k Begrijp niet van waar ze al dat water blijven halen…

 4. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Jij moet u niet verontschuldigen omdat je zogezegd Negatief overkwam.
  Je hebt gelijk. Ik denk dat dit zeer raar is als er na die weken van stilte en niet veel mensen rond je, nu plots al die drukte is…
  Wat een mooie foto’s. Zal deugd gedaan hebben
  Om maar eens een kleinere etappe te doen.
  Geniet ervan!
  Groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Ja, het is mss wel veiliger om nu eens wat kortere etappes te stappen.
   Ik zou het mijn eigen nooit kunnen vergeven mst ik niet aankomen doordat ik teveel km’s per etappe stapte… 🙈😉

 5. Angeline en Johan devos zegt:

  Als we op vakantie vertrekken zeg ik ‘wat een baene’ en jij hebt dat te voet al afgelegd chapeau en doe zo voort groetjes Johan en angeline.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *