• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Meer dan 2.400 km stappen om bij een bekende stadgenote te kunnen slapen…

Dag 82 (donderdag) : Valverde de la Virgen – Villares de Órbigo  – 23 km – 68 hoogtemeters.

Terug een moeilijke nacht gehad door de gevreesde snurkers, de hele nacht een blaffende hond, pijnlijke schouder en voorbij stormende vrachtwagens langs die N-120.
Meer heb ik echt niet nodig om een moeilijke nacht te hebben…

Ik was blij dat ik kon vertrekken vanmorgen. Maar het duurde niet zo lang. Reeds vlug kreeg ik in de gaten dat ik nog maar eens een volle dag langs die heel drukke N-120 zou stappen.
Wie mij goed kent, weet dat ik in het “gewone” leven nooit zonder muziek rond mij ben.
Hier heb ik het 81 dagen zonder gedaan.
Maar vandaag, met dank aan die honderden voorbij razende vrachtwagens, kon ik het niet meer laten.
Voor het eerst sinds ik vertrokken ben heb ik mijn iPod en oortjes gebruikt.
Dat het zolang duurde is omdat ik mezelf wil beschermen tegen het “normale” leven. Net zoals dat ik ook al vanaf 31 maart (mijn start) geen enkel nieuwsbericht meer hoorde.
Ik ben ervan overtuigd, hoe verder ik van alles verwijderd ben, hoe minder ik het ook mis.
Maar vandaag plooide ik.
Vanaf nu stap ik met muziek. 🤷‍♀️

Vannacht slaap ik in de albergue die reeds 6 jaar gerund wordt door Christine Demuynck.
Zij is die Menense dame die begin dit jaar meermaals geïnterviewd is geweest door een zekere Annemie in haar programma en zo geregeld op tv kwam.

Vanaf het moment dat ik er aankwam, tot het slapen gaan ben ik super verwend geweest door haar.
Christine regelde dat ik een kamer voor mij alleen ter beschikking kreeg. Ze deed ook nog eens mijn was in een echte wasmachine.
Stel je voor zeg ; mijn kleren gaan morgen super lekker ruiken.
Bedankt Christine !!
Om er te overnachten vraagt ze maar 8 €. Voor het lekkere avondmaal & ontbijt mag er donativo betaald worden.

Hier logeert ook een zekere Mat. Een aangename Nederlander van 62 jaar.
Het was tof om terug eens een hele avond lang mijn eigen taal te kunnen spreken…

Met dank aan Metaalwaren Claerbout Bvba, Hooglede, voor het sponsoren van de tweeëntachtigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : 11 dagen is het langst dat iemand deed zonder slaap. Van meer ga je dood…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

16 reacties op “Meer dan 2.400 km stappen om bij een bekende stadgenote te kunnen slapen…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Ik had het me soms al afgevraagd over de muziek, ikzelf kan ook gewoon genieten van de geluiden van de natuur, thuis heb ik radio nodig eens gaan wandelen hoeft dit niet. Maar ik kan me best voorstellen als je al een paar dagen geconfronteerd bent met die drukke weg….
  Je zou voor minder.
  Leuk van Christine dat ze uw was eens gedaan heeft hahahaha,
  Geniet van uw wandeling vandaag met of zonder muziek! En hopelijk heeft uw kamer alleen voor een goede nachtrust gezorgd.
  Vele groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Youri,

   Vandaag was terug een veel mooier route. Deze liep ook dwars door Astorga. Mooi stadje. Ik ben er wel niet gebleven. Ben doorgestapt naar Murias de Rechivaldo. Een bescheiden dorpje… 🤷‍♀️😉

 2. Luc Vandevyvere zegt:

  Dag Dirk,
  heb ik het juist wanneer ik zeg dat er geen vangrail aanwezig is tussen de rijweg en jouw wandelweg? Dan is moeten blijven wandelen langs die N120 nog niet eens risicovrij? Stel je maar eens voor… Voor jou wellicht geen probleem omdat Jacob waakt over zijn pelgrims maar toch… Enfin, Guido wist je te vertellen dat je nog eventjes moest volhouden en je dan verlost zou zijn van die saaie, drukke verkeersweg. Geen schrik dat Santiago straks aan je voeten zal liggen en het avontuur voorbij zal zijn??? Zal wellicht niet eenvoudig zijn om af te kicken van jouw pelgrimage, maar allee, je zal zo te horen nog verder stappen tot Fisterra, nog een viertal dagen uitstel die je jezelf geeft. Het allerbeste nog op je verdere tocht en tot binnenkort.
  Groetjes,
  Luc.

  • Dirk zegt:

   Je hebt gelijk Luc,
   Vele stukken met vangrail, maar ook is er op andere stukken helemaal niets voorzien. Inderdaad, ik rekende ook op Jacob… 🤷‍♀️😉
   Ja, het zal raar doen voor mij eenmaal dit achter de rug is.
   Maar voor het thuisfront ook wel.
   Ook voor hen zal het terug aanpassen worden. We komen er wel uit…

 3. Doortje zegt:

  Hi Dirk,die drukke weg is die niet te vermijden ?😩 Of is dat een hele lange ommeweg?
  Zonder muziek,ik kan me dat niet voorstellen ,gebabbel,dat kan ik missen,zeker op vakantie,maar muziek 🤔.Er is zelfs een liedje in omgang voor jou,gezongen door Brihang en de titel is Der zit een steentje in mn schoen.
  Christine ,dat is een madamke die het met hart en ziel doet,dat kon ik afleiden van het programma en nu ik het hier lees weet ik dat het juist is .
  Hopelijk heb je ook de buurman mogen ontmoeten met al zijn souvenirs van de pelgrims.
  Man ,man,man,al zo een tocht achter de rug,da bordje van Santiago 298 km,😮 doet wel iets zeker.
  Voila moatje,prettige tocht met de muziek in oren xxx

  • Dirk zegt:

   Doortje,
   Ik ben blij dat ik het regelde om bij die Christine te kunnen slapen. Ze doet het inderdaad met hart en ziel. Dat zijn de beste é.
   Het zal nog raarder doen als ik kilometer paal 0,000 zal zien staan. Allé, ‘k hoop toch dat ik ze te zien krijg… 🤷‍♀️

 4. Johnny zegt:

  hey Dirk, nog ongeveer 300km, had ik verder kunnen wandelen, had ik gehoopt vandaag aan te kunnen komen. jammer dat ik ben moeten stoppen, maar alles heeft een reden gehad… mijn focus staat nu op volgend jaar, en dan ga ik vroeger vertrekken.. en ga dezelfde route (ongeveer) nemen die jij nu gedaan hebt… binnenkort kom je in Astorga, en dan begint het met klimmen, vanaf daar gaat het bergop tot aan het hoogste punt van de camino, nl. Cruz de Ferro waar ze een steen achterlaten die ze meegenomen hebben, het was voor mij een speciaal en emotioneel moment… en vanaf dan ga dus nog verder steeds bergop en en bergaf… en dan ga je in speciale bossen komen, ik vermoed dat je het wel zal merken wat ik bedoel, weet me te zeggen wat jou dan opvalt… ben er zeker van dat je het merkt,
  groetjes en nog steeds …buen camino

  • Dirk zegt:

   Volgend jaar is het aan jou Johnny,
   Hopelijk zal ik jou dan ook kunnen volgen ?
   Ja, morgen ten laatste overmorgen laat ik er ook mijn steentjes achter.
   Ben benieuwd wat een gevoel dat het bij mij zal teweeg brengen …?? 🤔

 5. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hallo Dirk
  Dat er wat meer pelgrims op de Francés zijn wist ik wel maar dat er zoveel langs die nationale weg moet gestapt worden dat verrast me wel, maar tegen muziek zou ik toch NEE zeggen ik denk dat ik de Francés nog wat links zal laten liggen 😀 maar als het er toch nog eens zou van komen dan staat een stop bij Christine zeker en vast gepland , goed bediend geweest en nog een lekkere paëlla op de koop toe ,hopelijk verlicht dit het ongemak van het drukke verkeer langs die N-120
  Het weekend komt er aan en dit zal voor een groot deel uit wandelen bestaan het weer zal alvast meezitten
  Prettig weekend
  Geert

  • Dirk zegt:

   Dag Geert,

   Het ligt waarschijnlijk ook wel een stuk aan mezelf we van die N-120. Ik kan daar gewoon niet zo goed tegen. Maar normaal gezien moet ik er nu echt wel helemaal van af zijn. Volgens kenners wordt het nu terug veel mooier. En dat was vandaag al het geval…

   Geniet jij ook maar van het wandelen. In België kan het ook bijzonder mooi zijn op vele plaatsen.

 6. Jef Soenens zegt:

  Dag Dirk, daar zeg je het :
  DE CAMINO STAPPEN IS DE MOOISTE LES IN SOBERHEID EN BESCHEIDENHEID DIE ER BESTAAT.
  MET ZO WEINIG MOGELIJK LEVEN EN OVERLEVEN EN ER INNERLIJK RIJKER EN RIJKER VAN WORDEN.
  EEN INGESTELDHEID DIE JE ONGETWIJFELD STRAKS MEE NAAR HUIS NEEMT.
  DOE MAAR VOORT DIRK, IK STAP NOG STEEDS MET JE MEE ZOALS ZOVELEN.
  DANK VOOR JOUW DAGELIJKS GETUIGENIS EN FOTOVERSLAG.
  BUEN CAMINO
  JEF

  • Dirk zegt:

   De Camino, het doet inderdaad wel iets met een mens. Velen zouden er ook deugd van hebben het eens te stappen. Al was het maar een stukje ervan…
   Ik zal later nog vaak aan deze periode van mijn leven terug denken… ‘k Weet dat nu al zeker. 👍😉

 7. Veronique zegt:

  Hey Dirk
  Het is altijd plezant om iets te vernemen van u en te horen dat je het goed stelt.
  Ik ken je al lang maar ik wist niet dat je zo’n krak was hoor. Amai ik heb veel bewondering voor u 👍
  Wat ziet het er daar gezellig uit bij die mvr Christine
  Ik zag vorige week Toby en hij vertelde me dat hij je ging zien dinsdag . Ik hoop dat je hebt genoten van het bezoek. Nog een kleine 300 km’s.. 😄och…. dat lijkt me nog zoveel , maar vergeleken bij het aantal km’s dat je al stapte …
  Als ik lees wat het stappen zo allemaal met een mens doet , En zolang zonder muziek . Ik kan met het niet voorstellen. Het zal zeker en vast aanpassen zijn eens terug thuis. Verlang je niet achter een scheermes en kapster ” lol ” 🤔

  • Dirk zegt:

   Dag Veronique,
   Het is pas vanavond(zondag) dat Toby aankomt. Morgen (maandag stapt hij samen met zijn vriendin) mee met mij.
   Ik zal moeten zorgen dat ik mee kan met die jong gasten… 😉

 8. Vens kathleen zegt:

  Dag Dirk
  T’Is mij Gelukt …. 100km wandelen.
  De nacht van Torhout. Amaai zeg niet te vergelijken met de 60km toch ( de super klype tocht) de grote laatste 30 km heb ik de 3 mannen gelost . Hun tempo lag iets hoger en dacht bij mezelf . Moe nu zorgen dat mij lukt en luisteren welke tempo mijn lichaam wilt. Vanaf 85 km wast heel zwaar. Tegen mijzelf gebabbeld , constant figuren genaakt met mijn armen , bepaald moment constant tot 8 geteld en eventjes met muziek ( meegezongen ) alles geprobeerd om maar te vergeten dat ik aan het wandelen was. Had geen oog wat de andere mensen dachten van mij . Het was zwaar en alleen. Kan mij nu nog beter inschatten hoe zwaar het is voor jou en steeds alleen. En dan nog 3 maanden volhouden. Voor mij was 1 nacht en dag. Heb geen blaren enkel spierpijn en ook geen blessures. Mijn lichaam vermoeid maar dat komt goed. Awel Dirk blijft dit goed doen zelfs is het heel zwaar. Het is een hele belevenis
  Vele groeten kathleen

  • Dirk zegt:

   WAUW Kathleen ,

   Prachtig toch !! Ik ben fier op jou !!
   Zie je nu wel dat ook JIJ dat kan 👍
   Geef toe, dat aankomen is toch iets heel uitzonderlijks !!
   Koester deze herinering maar heel diep vanbinnen. Deze pakken ze jou nooit meer af. Tof Tof !! 💪
   Een dikke PROFICIAT vanuit Spanje !

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *