• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Mijn eerste schuchtere heuveltjes…

Dag 3 (dinsdag) : Quarouble – Frasnoy – 22 km – 275 hoogtemeters

Alsof de Camino nog niet lang genoeg is… Vandaag toch een paar keer ferm verkeerd gelopen. Zal waarschijnlijk wel meestal aan mij gelegen hebben. Ik moet leren aandacht hebben ook voor de paadjes waar ik met moeite met mijn rugzak kan passeren.

Ik had van gisteren ochtend al niets meer gegeten. Als je hier al eens een winkel tegenkomt, dan is die gesloten ☺. Deze middag terug van dat. Een piepklein dorpje met één gesloten bakkerij! Ik draaide me en zag tot mijn grote opluchting een camionette staan waar koeken verkocht werden. Heb, denk ik, meteen een derde van haar inboedel gekocht. (zie foto)

Deze namiddag mensen leren kennen waarmee het goed klikt. Zo goed zelfs dat ik bij hen thuis mag eten en slapen. Ze vroegen me wel of ik eerst wou douchen voordat ik aan tafel zou gaan ??? ☺

Met dank aan Koen & Ilse voor het sponsoren van de derde etappe!

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

21 reacties op “Mijn eerste schuchtere heuveltjes…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Goede morgen Dirk,
  Spannend om iedere keer uw verslag te lezen.
  Maar inderdaad maken dat je genoeg eten bij hebt… want je lichaam zal best veel energie verbruiken.
  Leuk dat je mocht blijven slapen bij die mense .
  Even goed de batterijen opladen niet enkel van uw gps maar zeker van uw lichaam!
  Wandelse goed vandaag.
  Groetjes Youri

 2. Dewaele Ronny zegt:

  Dirk verzorg je ook maar goed he,want als ik dat BLAASJE zie op je hiel ,dan doe dat niet veel deugd denk ik.
  Maar je bent een doorzetter he!
  Vandaag weer op pad,het gaat je goed!

 3. INGRID GRYSON zegt:

  Goede middag Dirk,
  Ik ben blij om terug een pelgrim iedere dag te kunnen volgen en te kunnen genieten van de verslagen en de mooie foto’s van ieder streek! Ik hoop dat je een doosje blarenpleisters bij hebt…anders… even binnenwippen wanneer je een apotheek tegenkomt!!! GRtjs Ingrid

 4. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hoi Dirk, een ontmoeting waar een pelgrim gelukkig van wordt en die je na 100 dagen niet zal vergeten zijn, ja de camino prachtig toch 👣 mooie foto’s en leuke verslagen die me doen dromen om zelf mijn rugzak aan te trekken. Hou je goed en buen camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Dank je Geert. Wat ben ik content dat ik deze toch wel vreemde beslissing nam. Ook al kom ik niet, ik heb het tenminste geprobeerd é. Merci om me te volgen.

 5. Sara coucke zegt:

  Ge zijt dat super goed aan het doen! Gelukkig een goede nacht gehad en voldoende kunnen eten. Ideaal om er weer tegen aan te kunnen! Gewoon blijven gaan en vooral genieten van de rust!

 6. Sara coucke zegt:

  Ge zijt super goed bezig! Goed dat je hebt kunnen rusten en goed hebt kunnen eten. Ideaal om er weer tegenaan te kunnen. Geniet maar van de rust rondom jou.

 7. Jos zegt:

  Dag Dirk,
  We volgen je boeiende verhalen elke dag !
  Ik heb echter nog niets gelezen over het kadootje dat we je meegegeven hebben ???
  beste groeten en veel succes verder

  • Dirk zegt:

   Jos…., laat ons het over dat kadootje een beetje discreet houden aub ?! Één ding kan ik jou wel verzekeren, een week of twee kan ik het wel opkroppen… Toch bedankt om jou zorgen te maken om mij. 🤷‍♀️😉

 8. Doortje zegt:

  Ohhh zo lief van die mensen,Goede voeding,voldoende drinken , goede nachtrust en de voetjes verzorgen.Het avontuur is volop bezig en toch al mooie streken gezien.Veel courage moatje

  • Dirk zegt:

   Hey Doortje, sorry dat ik nog niet vroeger reageerde !! ‘t Is echt wel zeer druk geweest hier voor mij. Ook nog eens dikke merci om zondag van dienst te willen zijn…. Tof dat wij altijd op jullie kunnen rekenen… 👍👌👍

 9. Demeulenaere Luc zegt:

  Dag Dirk, mooi om jouw avonturen en pelgrimstocht te volgen. Wat het vinden van eten betreft: ik kan het alleen beamen. Zowel in 2016 als in 2018 zelf aan de lijve ondervonden hoe verwend wij in Belgenland wel zijn. Van zodra je ook maar iets tegenkomt: direct eenn voorraad inslaan of ‘s avonds, als er nog tijd rest, je eens laten brengen naar een supermarkt. Hopelijk lukt het verder met de GPS anders ben ik steeds bereid om te helpen (heb behoorlijk wat ervaring). Doe het verder op jouw tempo met een positieve ingesteldheid. Buen Camino…

  • Dirk zegt:

   Dank je wel Luc voor de goede raad. Ik ben nog een groentje in het vak. Maar leer graag bij. Ben zoooo blij dat ik besliste om te proberen naar Compostella te stappen. Wel doods bang van blessures… Bedankt om mij te willen volgen. 👍

 10. Vincent Verhaeghe zegt:

  Hopelijk kom je nog veel zo’n goede mensen tegen onderweg. Nog veel succes verder. Groetjes Els en Vincent

 11. Luc Vandevyvere zegt:

  Dag Dirk,
  de kaap van de eerste honderd kilometer ligt reeds om de hoek op je te wachten! Op naar de volgende honderd.
  Toffe verslagen die je neerschrijft en telkens aangevuld met mooie sfeerfoto’s van de voorbije dag. Prachtig. Ik kijk nu nog meer uit naar mijn camino die ik, als alles goed verloopt, volgend jaar ga fietsen, eveneens voor een goed doel (Wevelgem – Santiago). Veel succes nog op je komende etappes en ik blijf je volgen.
  Groetjes, pelgrim!

 12. Ronny zegt:

  Hei, dag Dirk,
  Heel hartverwarmend ,je verhaal en je ontvangst bij deze brave mensen , zo zal je er zeker nog ontmoeten hoor want de mentaliteit op het franse platteland is een beetje zoals hier bij ons ‘ bachten de kupe ‘ eenvoudig , er zijn voor elkaar indien nodig ! tres chaleureusement ! Geniet van je tocht , de natuur en vooral het positief menselijk contact onderweg zo n dingen zijn onbetaalbaar !!! maak je geen zorgen over Tankservice, we zitten met een goed team op de werkvloer idem bureel , iedereen steekt een tandje bij waar nodig op de , zodat we die 3 maand probleemloos zullen overbruggen! We duimen met ons allen!!!

  • Dirk zegt:

   Dank je wel Ronny. Geloof me, ik heb het er moeilijk mee om zomaar alles achter te laten.
   Heb dat wel zwaar onderschat. Maar ik mag niet klagen é. Ik besef ook wel heel goed dat ik geluk heb met zo een sterk team achter mij. Ik vertrouw erop, jullie gaan dat wel goed doen. Wie weet, zo zelfs dat er bij mijn thuis komst geen plaats meer is voor mij… 🤷‍♀️🤔😉

 13. Dominique GAZET zegt:

  Merci à Dirk d’avoir accepté notre hospitalité pour une soirée et une nuit de réconfort avant de reprendre son long chemin vers St jacques. Qu’elle merveilleux souvenir laissé par sa rencontre ce mardi 5 avril 2019.
  Marie Josée et Dominique Jenlain (France)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *