• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Na 42 jaar vriendschap kan je al eens iets vragen …

Dag 68 (Donderdag) : Uterga – Monasterio de Irache – 31 km – 610 hoogtemeters

Zou dat hier in Spanje niet gebruikelijk zijn ? Vanmorgen was er terug geen ontbijt te krijgen in de Gîte waar ik sliep.
Ik heb daar gisterenavond wel zeer lekker kunnen eten. Een 3-gangen menu voor slechts 14 €. Wijn inbegrepen.

Omdat één van mijn beste vrienden, Aldo, vanavond mijn andere schoenen komt brengen, ben ik ook wat vroeger vertrokken vanmorgen. Zot hé. (Ik kom daar straks nog op terug)

In het 5 km verder gelegen dorpje Mañeru, heb ik me kunnen voorzien van voldoende koffiekoeken.
Eigenlijk vind ik dat nog goed zo. Eerst wat “loskomen” en dan een korte break om te ontbijten.
Hier in Spanje moet dat te doen zijn.
Probeer hetzelfde in Frankrijk, dan heb je kans heel de dag niets gegeten te hebben…

Dat kerkhof met een hangslot rond de poort… Zouden ze nu echt bang zijn dat de bewoners ervan zouden gaan lopen… ??

Nog wat verder, in Monasterio de Irache en meteen ook mijn eindbestemming voor vandaag, kwam ik de alom gekende wijnfontein tegen.  Daar kan je “normaal” gezien zoveel als je zelf wil of aankan, wijn tappen uit de muur. Zie foto.
Pech voor mij. De voorraad zal net op geweest zijn zeker ?  Geen druppel kwam er uit !!
Het kraantje met water werkte wel naar behoren. Maar daar had ik nu net geen zin in… 😡

Die meneer op foto in de zetel.
LAN CHIN Louis is zijn naam. Perfect Franstalig. Zonder afspreken komen wij elkaar altijd opnieuw tegen. En steeds is het een gemeend blij weerzien van beide kanten. Hij woont in Réunion een klein eilandje dicht bij Madagascar. Hij is hier nu reeds zijn 3de Camino aan het stappen. Gisterenavond sliepen we ook weer heel toevallig in dezelfde Gîte. We hebben samen gegeten. Als ik wil, mag ik eens gratis bij hem gaan logeren.
De vlucht van 11 uur vliegen moet ik wel zelf betalen.

Zoals beloofd moet ik nog eens terug komen op mijn schoenen : één van mijn beste vrienden, Aldo las op mijn blog dat ik problemen had met mijn schoenen. Hij wist ook dat ik er thuis nog een paar staan heb die reeds goed ingelopen zijn.
Zonder twijfelen heeft hij een vliegtuig en huurwagen geboekt om mij deze te komen bezorgen.
Als dat geen vriendschap is!
Door het slechte weer van gisteren heb ik weinig of niets gezien van Pamplona. Daarom gaan wij dat vanavond nog eens overdoen.
Het weer is hier nu een pak verbeterd.

Aldo komt me straks oppikken bij die “lege” fontein. Hij beloofde om mij hier morgenvroeg terug af te zetten zodat ik mijn Camino kan verder zetten MET reeds ingelopen “nieuwe” schoenen. 😉

Met dank aan Xavier & Dorine Louage – Delchambre voor het sponsoren van de achtenzestigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Een goede vriend is als een klavertje vier. Moeilijk te vinden, een geluk om te hebben… 

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12 reacties op “Na 42 jaar vriendschap kan je al eens iets vragen …”

 1. verstraete zegt:

  dag dirk
  we wensen je nog een beetje beter weer
  en veel moed en volhouding
  groeten
  willy&henriette

 2. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Als dat inderdaad geen goede maat is!! Chapeau voor Aldo! Fijn dat je uw andere schoenen hebt. Uw oude schoenen kunnen nog dienen als bloempotje dan blijf je altijd herinnerd aan uw camino als je terug thuis op uw terras zit!
  Raar inderdaad dat je geen ontbijt hebt…
  jammer van de wijnfontein. Enfin anders eens zo genieten van een glaasje… kan ook wel deugd doen.
  Geniet verder van uw wandeling vandaag!
  Je bent super goed bezig!
  Vele groetjes
  Youri

 3. Doortje zegt:

  Ahhhhh zo ne skoone foto van jullie beiden ❤️,ik hoop voor jou dat het gemakkelijker word om eten te vinden,ik weet niet of ze in het noorden meedoen aan de “la siésta” in de namiddag 12/13h maar vanaf 16/17h zijn winkels tot 21/22h open..Da ventje zo mager,misschien zijn baard laten groeien 🤔.Het hangslot aan het kerkhof,in Spanje zijn veel verloren zielen vandaar……De wijnfontein 😀 idee voor België ,maarja als er niets uitkomt is er ook niets aan.Die houten deur,ik denk dat je er nog ga zien,is da mooi,hebben ook enkele foto’s daarvan maar van in het zuiden,zie je dan met Marrokkaanse invloeden,gewoon weg prachtig.Geniet nog van je avontuur kepke xx

 4. Gino Vlieghe zegt:

  Dag Dirk,
  Super van Aldo dit vindt je idd niet veel zo’n vriend !Nog veel wandel plezier en hopelijk beter weer.
  Gr Hilde & Gino

 5. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hoi Dirk
  Vandaag een dagje verlof genomen om deel te nemen aan onze eigen organisatie de 14 de Sinksentocht te Moorsele goed voor 27km
  Met een lege fontein ben je niet veel je zal zelf een flesje moeten kopen…. santé toch een mooie foto bij de fontein, ik zou Aldo tot vriend houden want zo lopen er niet veel rond ( chapeau voor Aldo )
  Nog een warm weekend en buen camino 👣👣👣

 6. Robert Poissonnier zegt:

  Hallo Amigo Peregrino
  Ja in de alberges is er geen ontbijt maar er zijn veel plaatsen langs de baan , waar u kunt ontbijten , in een benzine station of een bodega . Mooi van uw vriend Aldo,
  Vier jaar geleden hebben wij wijn kunnen drinken aan de kraan, we hebben onze drinkbus gevuld.
  Pamplona is een mooie stad, volledig omwald .
  Veel van uw foto’s komen mij bekend voor, want ik heb al twee maal deze route gevolgd .
  Ik ben reeds terug thuis, ik heb een deel van Via de la Plata ( de zilver route ) gewandeld .

  Groetjes Jeannine en Robert

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *