• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Ook hier zou ik graag nog wel eens willen terugkomen… 👌🤷‍♀️

Dag 63 (zaterdag) Aroue – Larceveau-Arros-Cibits – 27 km – 751 hoogtemeters

Graag eerst nog even terug naar gisterenavond als het mag ?  Toen ik op die Gîte aankwam dacht ik eerst, waar ben ik hier terecht gekomen ? Maar achteraf gezien is het hier best wel zeer goed meegevallen. Het was er zodanig afgelegen dat er niets van bereik was. Elk van ons had recht op één satelliettelefoontje naar het thuisfront om te melden dat alles ok was. Deed me aan de gevangenis denken, daar mogen ze ook maar één telefoontje doen.
Er mag gelukkig wel naar de wc gegaan worden. Maar doorspoelen kan niet. Dus op alles wat je er achterlaat moet je een beetje zagemeel strooien, om de geur en de vliegen er mee op afstand te houden.  Douchen kan ook, maar enkel met een soort biozeep die daar ter beschikking ligt. Het eten was er zeer lekker en we kregen elk nog een sandwich mee voor deze middag. Er valt terug niets te kopen onderweg.

De leuke alternatieve eigenaars werken enkel met donativo. Ieder krijgt een lege enveloppe. Elk steekt er anoniem in wat hij denkt dat het hem waard is geweest… Enveloppes mochten we vooral niet dichtkleven!! Morgen moet diezelfde enveloppe terug gebruikt worden… Goed voor het milieu. Het was even aanpassen, maar ik kan dat koppel best wel volgen in hun denkwijze en hun doen en laten… Terug een zoveelste mooie ervaring was dat tijdens mijn Camino.

Vandaag is het hier 33°C geworden. Rond de middag al een eerste serieuze helling als test op wat komen zal. Vooral het omgaan met die hitte was raar. Was ik blij dat er boven water te krijgen was. Ik zat helemaal door mijn voorraad.
De koeien lopen hier vrij rond op die helling… Lopen die dan nooit weg ? Bepaalde koeien hadden wel een bel rond hun nek hangen. Toen ik die schapen wilde vastleggen op foto draaiden ze allemaal tegelijk hun kont naar mij toe?! ‘k Heb toch mijn gedacht gedaan en heb er toch een foto van getrokken…

Zoals je ook kan zien, het gaat niet zo goed met mijn schoenen. Nochtans hadden ze mij beloofd dat ik me daarover geen zorgen hoefde te maken. Dat een paar nieuwe kwaliteits stapschoenen gemakkelijk 3.000 km moeten overleven. Ik heb echt geen zin hier nog nieuwe te moeten kopen. En nog veel minder zin om terug met blaren te moeten rondlopen zoals in het begin van mijn Camino…

Vanavond wachtte er mij wel nog een leuke verrassing : Danny Tanghe, de pa van Bert, een buur van me, is 9 dagen lang helemaal uit het West-Vlaamse Heule tot bij mij komen fietsen. Jawel, hij kwam me 50 € overhandigen om etappe 64 mee te kopen ten voordele van het goede doel waar ik voor stap. (De Pelikaan. uit Menen) Etappe 64 is maandag. Net die zware bergetappe… Bedankt Danny, deze etappe is vanaf nu van jouw !! 👍👌 Het is natuurlijk ook de bedoeling van Danny om tot in Santiago door te fietsen. Succes !!

Met dank aan Trui en Johan voor het sponsoren van deze etappe!

Quote van de dag: “Zullen we samen onszelf zijn…?? “

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

8 reacties op “Ook hier zou ik graag nog wel eens willen terugkomen… 👌🤷‍♀️”

 1. Youri Delporte zegt:

  Amai Dirk!
  De tranen sprongen hier gelijk in mijn
  Ogen bij het lezen van uw buur! Chapeau zeg!!
  Probeer goed uw schouder te verzorgen. Ka je hem niet tapen?
  Mooi verhaal over de slaapplaats!
  Geniet van uw wandeling,
  Ik ben bezig aan mijn laatste 30 km van de 100 van Ieper, met ook serieus warm weer maar wel een windje.
  Groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Youri, volgens mijn kinesite moet ik net veel bewegen met mijn schouder. Dus beter niet inpakken zeker ??
   Je zal het morgen wel lezen op mijn blog, net zware keuze moeten maken.
   Als ik goed begrijp heb jij toch serieus veel km’s gestapt deze week ??
   Of denk ik dat maar ?? 🤷‍♀️😉

 2. Luc Vandevyvere zegt:

  Dag Dirk,

  het lijkt me inderdaad wel erg vlug dat jouw wandelschoenen het voor bekeken houden. Ik heb Lowa Renegade schoenen en ben er erg tevreden over. Kan nu wel niet onmiddellijk zeggen hoeveel kilometers er ondertussen op hun teller zouden staan. Veel succes met het oversteken van de Pyreneeën. Heb wel ergens gelezen dat het Spaanse berglandschap lastiger zou zijn dan de Pyreneeën zelf. Weet niet of dit klopt maar ik zeg het je gewoon maar om je moed te geven hé!? Misschien zijn de Pyreneeën in de eerste plaats een psychologische barrière die je moet nemen en zijn ze in werkelijkheid fysisch niet zo heel erg zwaar, maar sowieso voor iemand die zo vlot vanuit Menen tot aan de voet van het hooggebergte is gestapt moet dit zeker een relatief gemakkelijk te nemen hindernis zijn. Veel succes en tot later.

  • Dirk zegt:

   Ik weet niet wat ik moet verwachten Luc ? 🤷‍♀️ Ik verlang echt om er te kunnen aan beginnen.
   Hopelijk wel wat minder warm dan vandaag… 🤔🙊😉

 3. Doortje zegt:

  Moa zeg zo’n toffe gite echt ,zo een respect voor de natuur en milieu,das wa anders dan gaan brossen om te gaan protesteren in Brussel ?Nogmaals jammer dat je niet meer binnen geraakt in de mooie grote gite na ons telefoon vanmorgen. Ik heb het gevoel dat alweer vele nieuwe avonturen voor de deur staan ,mooie foto’s alweer.Het zicht van de Spaanse grens is dichterbij aan het komen,misschien vroeger dan gedacht.
  Geniet volop van alles verzorg je goed ,forceer niets ,van mij mogen ze al een standbeeld op de markt van menen plaatsen van jou,dikke knuffel

 4. Hilde Valcke zegt:

  Dag Dirk,
  Idd weer een mooi verhaal ! En prachtige foto’s van je dag waar we iedere dag naar uitkijken om te lezen.
  En dikke proficiat aan de pa van Bert om je persoonlijk zijn dotatie te brengen voor de etappe 64 moet zeer tof zijn voor je om iemand van je thuisfront te zien die zoveel inspanning doet .Veel succes aan Danny en natuurlijk jij ook Dirk twee moedige mannen samen.
  Gr Hilde & Gino

  • Dirk zegt:

   Helaba daar,
   Ja, het Danny deed me plezier daar mee.
   Ik denk dat we nu al rond de 21.000 € zitten.
   En we hebben nog meer dan een maand te gaan é… 🤷‍♀️👍😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *