• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Steek maar over, de camino is veilig…

Dag 28 (zaterdag) : Bourbon-Lancy – Saint-Léon – 32 km – 391 hoogtemeters

Ik had geluk dat er op zaterdagmorgen wekelijkse markt is in Bourbon. Heb me nog 3 bananen en een belegd broodje kunnen kopen. Daarmee kon ik de dag wel weer mee rondkomen.

Het was starten in de regen, maar ‘t viel uiteindelijk nog wel mee. Eigenlijk had ik vandaag meer last van de zeer felle wind.
Ook dat werkt vermoeiend na er een dag tegen te vechten.

Met alle respect, maar de streek waar ik nu door stap is volgens mij niet zo heel bijzonder. Ben op vorige locaties al meer onder de indruk geweest. Zeer veel weilanden, met gelukkig af en toe nog eens een stukje bos als dankbare afwisseling.

Logisch is dan ook dat er minder te fotograferen valt. Ik kan toch moeilijk blijven koeien doorsturen hé. Sorry !! Die witte blok waar die koeien enthousiast aan likken, zou dat een suikerklontje zijn ?? Ga dat eens aan mijn schoonouders moeten vragen. Zij zijn al hun hele leven landbouwers. Als zij het niet weten… 😉

En het (vochtig) interieur waar dat ik de nacht zal doorbrengen is ook al niet bijzonder spectaculair. Maar toch een paar sfeerfoto’s.

‘t Helpt jullie waarschijnlijk wel om een beter beeld te vormen van hoe eenvoudig en sober er hier meestal geleefd wordt door de plaatselijke bevolking. Ik vroeg of er hier nog een schooltje bestond ?? Het antwoord was: Iedere dag 35 km op en dan nog eens 35 km af om de kleine terug thuis te krijgen… !! Stel je voor !! En via een snelweg zal het hier ook wel niet zijn. 😉

Volgens de gits die ik meeheb, zouden er de volgende dagen nog minder kansen op overnachting zijn voor pelgrims. Gelukkig voorspellen ze stilaan terug beter weer. Misschien terug mijn tentje weer eens bovenhalen ?!Oja, voor dat ik het vergeet: Mijn telefoon en zijn oplader zijn terug vriendjes geworden. Vanmorgen was hij weer 100 % geladen. Oef !!

Quote van de dag: “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

8 reacties op “Steek maar over, de camino is veilig…”

 1. demey roseline zegt:

  beste toekomstige buur,als je bij Boissezon passeert in de Tarn, kan je bij mijn schoonzus logeren
  laat U iets weten of dit op uw route ligt? bij Castres-mazamet
  ik kom er 19 juli; dan ben je al veel verder!
  hoe kan ik een etappe sponseren?

 2. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk
  Altijd leuk terwijl ik aan het wandelen ben ook nog eens jouw mooi bericht kan lezen. Ja koeien zijn dan wel soms uw enige toeschouwers.
  Gelukkig heb je goed te eten gevonden en kan je er weer tegenaan. .
  Geniet van uw wandeling en hopelijk vanavond een slaapplaats
  Groetjes
  Youri

 3. Doortjr zegt:

  Hi Dirk,het ene dorp is zeker het andere niet,hopelijk moet je je tentje niet uithalen en vind je toch een droge,windvrije slaapplaats voor de komende dagen..De foto’s zijn nog altijd leuk,wees gerust.Die witte steen voor de koetjes ,is een soort vitaminesteen denk ik.Je hebt dat voor paarden ook,dat is nu eens van een krantenboerin gezegd.Verzorg je goed,bon voyage mon ami xx

 4. Christian T zegt:

  Hey Dirk,
  Voor het thuisfront is dit inderdaad een meer sombere streek. I.p.v. over de prachtige beelden te spreken, een iets anders…. het baardje is een baard geworden na 28 dagen. Het staat je goed. Stoer imago😠. Verzorg u goed en geniet van de volgende etappes. 🤜🤛

 5. Ivan zegt:

  Hey Dirk, ik heb ook eens in die streek rondgedwaald met een mobilhome en een paramoteur destijds. Ik zei toen: als God een plaats vergeten is in Frankrijk, dan is het daar. Niks, niks en nog ne keer niks… Maar ook daar moet je door! Maar weet dat de streek die volgt dan wél heel mooi is. Dus kijk eens achterom naar wat je achterlaat en kijk dan vooruit naar waar je gaat en de glimlach zal komen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *