• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Tevreden met mijn huisje voor de nacht

Dag 52 (dinsdag) : Lauzerte – Moissac – 32km – 639 hoogtemeters

Normaal liggen grotere steden meestal beneden aan het water. Moissac niet. Integendeel, het ligt helemaal op de top van een heuvel.

Het was eens niet lastig om te vertrekken.

Ook het geluk gehad van in een prima Gîte te kunnen verblijven. Zeer warm ontvangen geweest. Het eten was er lekker. Er kunnen 30 pelgrims verblijven. Ik vreesde al voor één grote slaapzaal. Maar ook dat viel mee. Ze zijn onderverdeeld in kamers van 3. Ik kreeg maar ene slaapmaat toegewezen. Tot daar allemaal prefect. TOT we gingen slapen… ‘t Was weer van dat. Zeker weten, de grootste snurker lag bij mij !! Niet normaal !!

Ik weet wel, de mens kan er ook niets aan doen, maar ik denk niet dat ik 3 uur geslapen heb !! Zot werd ik ervan !! Het was zelfs niet gewoon snurken, maar altijd ongeveer één minuut adem ophouden om dan plots naar lucht te happen om in leven te kunnen blijven !! Moeilijk uit te leggen, maar zeeeer vervelend !!

Tot net vóór de middag ging het stappen goed. Mooie goed verharde wegen. Maar in een bos bos kregen we plots een redelijk lang pad gepresenteerd dat bijna niet te betreden was. 2 á 3 cm slib op een harde ondergrond. Bijna even moeilijk als over ijs stappen. Maar daar kwam nog bij dat het ferm omhoog ging. Was ik blij dat ik met wandelstokken stap…

Ook binnen geweest in een klein mooi kerkje op een hoogte. Alles was er nog proper en intact. Alleen zeer vreemd. Enkel nog maar één stoel stond er vóór het altaar. Een raar gevoel gaf me dat…?!

De Gîte voor vanavond is kleiner.
Met 10 kunnen we er terecht.
Natuurlijk wie zie ik daar…
Vraagt hij: wij hebben vorige nacht  toch samen geslapen ??
Ik antwoorde hem: NEE, we hebben in de zelfde kamer gelegen.

Het mocht zijn wat het wilde, ik wil die vorige nacht niet meer overdoen. Ik ging terug weg gaan.
Maar heb het kunnen regelen met de bazin dat ik in een soort tuinhuis mag slapen.
Vertelde haar ook over het goede doel waarvoor ik stap. Spontaan kreeg ik 10 € ervan.

Best wel een lieve mevrouw die al 13 jaar deze Gîte openhoudt.
Ook helemaal in de hoogte met een machtig zicht over Moissac.
Dat wit beeld staat in haar tuin, en kun je makkelijk vanuit de stad zien staan.

Morgen plan ik eens een iets kortere etappe in. ‘k Voel het, mijn lichaam vraagt erom… 🤷‍♀️😉

Hierna tot slot nog een mooie illustratie van hoe Jef (tevens ook een trouwe volger van mij blog) zijn eigen Camino aanvoelde:

IEMAND GING ONS VOOR
IEMAND GING ONS VOOR
OVER STAPSTENEN HEEN
VOLG IK ZIJN SPOOR
DE TAAL VAN DE CAMINO
IK NEEM MIJ EEN STAF TOT STEUN
SCHUD HET STOF VAN JAREN
VAN MIJ AF
ELKE SCHADUW WIL IK DRAGEN
DWALEND DOOR DODE DORPEN
MIJN TOEKOMST BEVRAGEN
TOT ELKE EINDER LEESBAAR WORDT
EN IK ALS PELGRIM THUISKOMEN ZAL
DAAR WAAR EEN NIEUWE HEMEL IS BELOOFD
OF MISSCHIEN
MISSCHIEN BEN IK ER AL ……….

Jef Soenens

Met dank aan advocaat Ivan Lietaer voor het sponsoren van de tweeënvijftigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Als je nooit over je grens gaat in de zoektocht naar je dromen, zal je je leven lang niet weten hoe ver je had kunnen komen…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

8 reacties op “Tevreden met mijn huisje voor de nacht”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk
  Ik kan me best voorstellen dat het slapen met zo iemand zeer onaangenaam is. ik moest wel spontaan lachen met de uitleg hoe hij snurkte…
  Blij dat je in het tuinhuisje kon slapen. zo heb je toch wat nachtrust gehad.
  Best wel gevaarlijk stappen op die slib-paden, niet zo goed voor de voeten..
  Mooi gedicht trouwens. eentje om te onthouden.
  Voorzichtig op de moeilijk begaanbare paden zou ik zeggen, maar geniet vooral van de mooie dingen rond om u.
  Veel respect!
  Groetjes
  Youri

 2. Frederik Dewitte zegt:

  Hallo Dirk, reeds een tijdje geleden dat je me hoorde maar dat wil niet zeggen dat ik jouw avontuur minder volg. Reeds 1500km…dat verdient een “high five”, doe zo verder. Leuke verhalen en foto’s die je dagelijks blijft met ons delen. Doe zo voort, succes voor hetgeen nog moet komen. 😉 vele groetjes Fre

  • Dirk zegt:

   Niet simpel wé Frederiek om mijn blog dagelijks boeiend te houden.
   Maar ik krijg veel positieve reacties .
   Dus doe ik verder gelijk dat ik bezig ben é…. Bedankt voor jou reactie.
   Ik geniet hier van ieder moment… 👌👍👌

 3. Doortje zegt:

  Hi Dirk,sorry gisteren geen berichtje (kopke zit vol voor serieuze beslissingen te nemen),maar wil niet zeggen dat je niet in onze ( mijn) gedachten zit.Gisteren alweer mooie foto’s,die stenen huisje,ik denk dat dat iets is van vroeger is ofwel……’kabouterhuisjes,hihi.
  Ik denk dat de meeste camino’s slaapapneu hebben ofwel tref je het altijd met de goeie.Het “tuinhuis” zit er gezellig uit hopelijk heb je de nacht van je trektocht.Doe het maar eens eens wat kalmer aan,als er één iemand is die het verdient is jij het hê.Merci voor de mooie dagelijkse blog,veel mensen kijken er dagelijks naar uit geloof me ,veel courage xx

  • Dirk zegt:

   Hey Door, serieuze beslissingen ??
   Je zal toch niet scheiden é ?? 😉

   Nee, dat tuinhuisje was ook geen goed idee. Het stonk er nogal…

   Maar vandaag heb iets helemaal anders wé. Als je wil weten, ga je morgen naar mijn blog moeten kijken… 🤷‍♀️😉

 4. Geert Desmedt zegt:

  Hallo Dirk, ieder keer dat ik jouw verhaal lees sta ik versteld van de enorme rijkdom dat een camino teweeg brengt, je zal na deze ervaring als een nog rijker mens naar huis komen. En talen zullen ook al geen probleem zijn. Ben er van overtuigd dat samenwerken met jouw me nog meer voldoening zal geven.

  • Dirk zegt:

   Goedenavond Geert,

   Jou er best niet teveel bij voorstellen wé. En mijn talen, jammer maar dat altijd wel een probleem blijven denk ik ?? Ik trek er net mijn plan mee, maar ook niet meer…

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *