• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Vannacht zeker geen last van snurkers…

Dag 61 (donderdag) : Arthez-de-Béarn – Navarrenx – 35 km – 540 Hoogtemeters

Gisterenavond bij die bakker nog eens super lekker gegeten. Denk één van de betere maaltijden sinds ik vertrokken ben. En dan nog een kanjer van een taart om mee af te ronden. Het ontbijt vanmorgen was al even lekker. En spotgoedkoop was het ook.

Vandaag was het hier aangenaam warm. Zeer helder ook. Mede daardoor waren reeds deze morgen vroeg de Pyreneeën duidelijk zichtbaar. Natuurlijk nog vele km’s ver van waar dat ik aan het stappen was. Maar wel heel mooi, met die besneeuwde bergtoppen.

Het eerste deel van de etappe was redelijk vlak. Maar na een 10 tal km begonnen de hellingen er weer snel aan te komen.
Ik zie het als een mooie voorbereiding en training op wat nog komen moet…
En ik mag echt niet klagen. Vandaag ging het terug uitzonderlijk goed. Vooral als het stijl bergop gaat voel ik me in me in mijn sas.
Het is dan natuurlijk ook voor mij wel lastig, maar zonder echt in het rood te gaan, stap ik de meeste andere pelgrims er los af.
Het maakt me soms bang. Soms vrees ik ,dat tegen dat het echte werk er aankomt, ik al mijn energie zal opgebruikt hebben ??
Ik weet eigenlijk niet wat ik moet denken…

Net eens gekeken, als ik de komende drie dagen eens wat kortere etappes stap, dan nog kom ik in de loop van zondag aan in St-Jean-Pied-de-Port. Dat is de grens tussen Frankrijk en Spanje.
Dan zou maandag D-Day moeten kunnen zijn…

Vannacht slaap ik nog eens terug in mijn tentje. Wel op een camping. Dus veilig en de mogelijkheid om mij deftig te wassen.
Voor morgen heeft mijne maat Ricardo naar het schijnt een mooie overnachtingsplaats geregeld. Ben benieuwd ??

Het doet raar plots te beseffen dat ik binnen een paar dagen Frankrijk definitief achter mij zal moeten laten. Ik weet het nu al met zekerheid, ik zal Frankrijk missen.

Hoe schoon en zonnig Spanje ook hopelijk zal zijn, het zal moeilijk zijn Frankrijk te evenaren.

Met dank aan Patrick & Trui Callens, Kortrijk, voor het sponsoren van de eenenzestigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Degene die iets onderneemt en daarin faalt, is nog altijd beter dan degene die niets onderneemt en daarin slaagt… 

 

 

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

14 reacties op “Vannacht zeker geen last van snurkers…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk,
  Je bent goed bezig! Geen vrees wat komen gaat.
  Je bent nu al zo ver en je hebt het al gans de tijd fantastisch gedaan.
  Mooie foto’s! Zal een prachtig zicht zijn de Pyreneeën.
  Geniet van uw wandeling. Vele groetjes vanuit Ieper vandaag. Ben bezig met de 100 km van Ieper.
  Groetjes
  Youri

 2. Luc Demey zegt:

  hey Dirk ,
  ha ! Bakkerij Broussé , heb ik goede herinneringen aan. heb begrepen dat je in de bakkerij zelf sliep , wij deden dat in de ouderlijke hoeve aan de ingang van het dorp. herinner mij de bakker als een vrolijke kerel die wel een bijzonder oogje had op de peregrina’s (teken van gezondheid zeker ;;o) Stuurde vandaag een naaktfoto van mijzelf naar Liesbet (graptje hoor!) Het viel mij nl op bij de foto’s van gisteren dat jij ook stopte aan die waterput langs de baan waar ik in 2010 bij wijze van grap een foto van mezelf liet nemen achter het muurtje. hopelijk krijg je hem ooit te zien en houd Liesbet hem op een veilige plaats verborgen!!
  beste vriend Dirk , zoals jij aan het stappen bent moet je zeker geen schrik hebben voor de oversteek van de Pyreneeën , voor iemand die al te voet van België komt is dat een fluitje van één cent , je zal ze allemaal ver achter je laten (heb ik zelf ook meegemaakt). Alleen de eerste 7 kilometers tot Orisson zijn zeer steil maar dat kan jij zeker aan.
  Allez , courage en laat ons verder genieten van het prachtig verhaal met jou in de hoofdrol.

  • Dirk zegt:

   Hey Luc,
   Liesbet me niets verteld wé over naakt foto‘s ?!? 🤷‍♀️😉 Zou ze dat vergeten zijn…?? 🤔🙈😉
   Ik ben nu al 2 volle dagen naar die bergen aan het kijken.
   ‘k Verlang echt om der aan te kunnen beginnen…. Normaal maandag.
   Dien bakker, het inderdaad ook op de hoeve dat ik sliep. Hij wist me te vertellen dat zijn vrouwtje er ondertussen vandoor is. Zijn dochter helpt hem nu… Wij zijn er wel heel goed gediend geweest. En het eten was er super lekker… 👌🙏

 3. Doortje zegt:

  Hi,Dirk,neem je dagen één per één,alle dagen zijn al verschillend geweest denk ik sinds je vertrokkken bent.Dat je zo goed bezig zijt en andere pelgrims voorbij trappelt heeft ook te maken met je (goede) voorbereiding en je gedrevenheid,denk je niet? Ik denk dat je Noord-Spanje niet ga kunnen vergelijken met Frankrijk ,ik denk een tamelijk groot verschil,zoals je weet wij hebben alleen maar ervaring met het verre zuiden.Ga alweer iets anders zijn hopelijk evenveel leuke en vriendelijke personen,op je route.Nog heel veel courage ,en veel avontuur,geniet.xx

 4. Donald en caroline zegt:

  Ja bijna olé, olé. Ben er van overtuigd dat Spanje zeker Frankrijk zal evenaren . Alleen het teveel aan pelgrims zal je minder liggen. All the best Dirk

  • Dirk zegt:

   Denk ook het te druk gaat worden. Maar dan heb ik dat ook weer eens meegemaakt é. En dan heb ik een geldige reden om het nog eens te komen over doen via een rustiger weg… 🤷‍♀️😉

 5. Christian T zegt:

  Je zit nog vol zelfvertrouwen. De klim zal je zeker lukken. Een goed gesprek is beter dan een lange mail. Wat een verassing. Blij om u te, horen en ook te vernemen dat alles naar wens gaat.. Het mooie Frankrijk verlaten zal een kick geven, een doelstelling achter de rug naar de eindbestemming. Het hoort bij de tocht, hoe mooi Frankrijk ook is. Denk wel dat Spanje u ook zal bekoren. Anders maar niet minder mooi. De taal zal aanpassen zijn. Het is een korte directe uitspraak. Maar de mensen zijn daarom niet minder vriendelijk en behulpzaam. Altijd goede ervaringen gehad in Spanje. Nog veel moed en stapplezier.

 6. Tine zegt:

  Super Dirk wat een ervaring,ben er steeds nog mee bezig in m’n kopke als ik dat lees van jou…..echt WAt een ervaring….ongelofelijk………fantastisch….het afzien is daar maar een peulschil tegenover zeker!en hoe gaat het met jouw hoofdje?daar speelt toch zeker veel in ……..heel veel liefs van die kleine Tine uit menen die nog steeds heel veel bewondering koestert voor wat je doet ..xxx

  • Dirk zegt:

   Ah, ‘t kopje denkt alleen maar aan voorzichtig te zijn om uiteindelijk het doel te kunnen te bereiken. Je kent me é. Pas dan zal ik terug rust vinden.
   Stom é 🤷‍♀️

 7. Marie-Anne zegt:

  Hallo Dirk
  Wat een prachtige tocht vol avontuur beleef jij , steeds zeer mooi verhaal met mooie foto’s om iedereen te laten meegenieten wat de dag je te bieden had , zo te zien blijft je conditie in uiterste topvorm en kom je zeker zonder problemen op je eindbestemming …….. geniet van alles wat je weg nog kruist en de overstap aan de grens met Spanje zal zeker een mooi moment worden , alleen al wat je dan al bereikt hebt is bewonderenswaardig . . . . nog veel mooie natuur met prachtige vergezichten , sterke benen en een gezonde drijfsfeer gewenst tijdens Uw verdere tocht Dirk . . . . Au revoir France . . . .Espana aqui estoy
  Veel groetjes
  Marie-Anne

  • Dirk zegt:

   Wauw, wat een mooie en lieve reactie.
   Bedankt é.
   Ik doe me best om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Maar beloof niets é… 🤷‍♀️😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *