• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Vertrek op zondagmorgen 31 maart 2019 vanaf mijn voordeur

Waarom nu precies op 31 maart, wel dat lijkt me de geknipte datum om volgende redenen:

-Het is op die dag net de 27ste verjaardag van mijn dochter Shana
-Is een zondag, moest der mij iemand willen komen uitzwaaien, dan de meeste kans dat die vrij zijn.
-Vanaf dan zou het weer toch stilaan moeten gaan beteren, allé, dat hoop ik toch.
-En, als alles volgens plan verloopt, dan zou ik zo ongeveer net voor het begin van het groot verlof terug thuis zijn. Leuke gedachte om naar uit te kijken.

Ik koos er bewust voor om de tocht alleen (met mezelf) te doen om volgende redenen:

Al zo ongeveer mijn hele leven probeer ik (in de mate van het mogelijke) met alles en iedereen rekening te houden. Wel die komende 100 dagen wil ik nu eens helemaal zelf beslissen wanneer ik wil bv. starten aan mijn dag etappe, eten, rusten, pauzes inlassen, iets bezoeken dat ik tegenkom op mijn route, en zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan…..

Mijn uitrusting:

De laatste paar jaren heb ik al redelijk wat pelgrim getuigenissen gelezen en gehoord. Hun ervaring leert me dat hun rugzak hun beste vriend is. Dus zal dat van mij ook wel zo zijn zeker ?? Wat de inboedel van die rugzak betreft, dat wil ik graag later wel in detail delen eenmaal dat hij helemaal compleet is.

Zeker is wel dat ik me zal voorzien op een klein (licht) tentje. Vele andere pelgrims doen dat niet, maar voor mij is dat wel belangrijk. Het zal me rust in mijn hoofd brengen te weten bij het niet vinden van een slaapplaats ik toch kan terug vallen op mijn tentje.  Wandelstokken gaan ook mee. Tot vorig jaar stapte ik er nog nooit mee, maar het wordt sterk aangeraden.

Tenslotte: Sommigen gaan het vast wel belachelijk vinden, maar dat lederen hoedje gaat zeker ook met me mee. Op de dagen (en die gaan er vast wel zijn) dat ik mezelf tegenkom, en het even moeilijk heb, dan zal mijn grootvaders hoedje mij er zeker wel doorhelpen. De man is al vele jaren overleden, maar de hechte band dat ik ermee had vergeet ik niet. Dat hoedje is zowat het enige dat ik nog heb van hem.

Uitnodiging:

Ook al besliste ik alleen te stappen, moest er iemand zijn die mij wil vergezellen op mijn eerste dag etappe dan zou ik dat super vinden. Maar niemand moet zich aangesproken voelen é.  Het is mijn bedoeling om die eerste dag tot ergens in de omgeving van Doornik te geraken.

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

14 reacties op “Vertrek op zondagmorgen 31 maart 2019 vanaf mijn voordeur”

 1. Cooke zegt:

  All the best dirk al is het toch nog een jaartje relatieve rust. Zal je zeker volgen

 2. Doortje zegt:

  Een verrassende uitdaging en leerrijke tocht ,zo zie ik je avontuur,niet alleen voor jou maar ook voor de personen die achterblijven.Voor nieuwe dingen ga je ruimte maken en dat is straf en gedurfd.
  En een beetje raad, niemand verdwaalt op een rechte weg, heel veel succes.

  • Dirk zegt:

   Hey Doortje, merci voor de bemoedigende woorden. Jij en jou ventje (en mijne vriend) Aldo zijn de eersten die reageerden op mijn blog. BEDANKT !!👍👌

 3. Luc zegt:

  Ik goa mee na Dwoornik!
  Een beetje lik onzen eerste Dodentocht.
  Veel succes en ik ben zeker dat je all the way zult gaan!

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Luc & Shirley,
   Bedankt om dag 20 te willen kopen. Vanaf nu is deze etappe helemaal van jullie.
   Ook nog eens merci om de logo van jullie mooie boekenhandel te willen plaatsen op mijn websites.
   En tot slot: Ook nog eens danke om de eerste etappe (Menen – Doornik) te willen meestappen met mij.
   Stapt Shirley deze ook mee ??
   Op die 31-ste maart organiseer ik tussen 7.30u en 9.30u ook nog een “pelgrim” ontbijt.
   Indien interesse, (dit om praktische reden) me graag laten weten met hoeveel personen.
   De kosten hieraan verbonden zijn door jullie zelf te bepalen.
   Ik zal namelijk werken met een doos waar dat er een vrijwillige bijdrage (donativo) kan in achter gelaten worden.
   Dit is ook helemaal ten voordele van het Goede Doel. (De Pelikaan)
   Gr Dirk

 4. Annemie De Vijlder zegt:

  Hey Dirk. Zoals beloofd op de jaarbeurs van Roeselare steunen wij : Annemie en Patrick (strijkplankhoezen ) je volledig met je project. We gaan je zeker volgen en wensen je hierbij alle succes ! Geniet nog van je voorlopig laatste thuisdagen en zorg goed voor jezelf onderweg ! Groetjes van ons 2

  • Dirk zegt:

   Goedenavond Annemie & Patrick,

   Tof dat ook JULLIE me zullen volgen.
   Ja, vanaf nu is het enkel nog aftellen in dagen é.
   Brrr…(:-

   Met pelgrim groeten Dirk

 5. Dagmar Serlet zegt:

  Het wordt pittig, maar ik weet zeker ….. jij kunt het !
  Geloof erin, dat is het begin !
  Succes !
  Gr Dagmar

 6. Axel Debruyne zegt:

  Hallo Dirk,
  We hebben elkaar ontmoet op de info bijeenkomst te Brugge.
  U hebt dan in het kort verteld wat u plan is.
  Ik ben zeker dat u de finish zal halen, en is er dan toch eens een moeilijk moment mag je mij altijd telefonisch contacteren om wat stoom af te laten. (+32474511858)
  Veel succes en ”GA” ervoor.

 7. Marie-Thérèse vermeersch zegt:

  we wensen je veel succes bij je tocht naar Compostella.Wij zijn goeie vrienden en familie van mariette en roger.

  • Dirk zegt:

   Alle, tof dat ook JULLIE me willen volgen. Wil je de groeten doen aan mijn schoonouders ?? Zeg ze maar dat ik hun dochter zeer dankbaar ben. Zonder hun Liesbet was dit avontuur gewoon niet mogelijk geweest… 🤷‍♀️

 8. Johnd595 zegt:

  Muchos Gracias for your blog post. gecccgkdafgb

 9. Johnf607 zegt:

  I think you have noted some very interesting points , appreciate it for the post. gekcgakcfebb

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *