• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Voor mensen die mij nog niet kennen

Ik ben Dirk Robaey, geboren te Poperinge op 11/02/1965. Om u het tellen te besparen: nu 53 jaar. Mijn eerste 12 levensjaren kon ik als enig kind, samen met mijn ouders zorgeloos opgroeien te West-Vleteren. Toen beslisten mijn ouders om naar Menen te verhuizen.

Dat eerste jaar na de verhuis was heus niet zo’n leuke ervaring voor mij. Ik kende echt niemand in Menen. Al mijn vrienden zomaar moeten achterlaten. Een nieuwe school, waar ik ook nog vaak moest aanhoren: “Waar kom jij vandaan?”, “We begrijpen jou niet”. Tuurlijk niet, 50 km verder, en een volledig ander dialect. Maar vele jaren later moet ik wel toegeven, het heeft me gesterkt.

Na mijn middelbaar en nog een specialisatiejaar te hebben gedaan, moest ik ook nog eens 10 maanden (verplichte) legerdienst gaan vervullen. Dat was toen midden de jaren ’80. Een periode waar het zeker niet zo evident was om zomaar werk te vinden.

Gedreven door de gedachte: ik heb niets, dus ook niets verliezen, besliste ik toen onmiddellijk de stap te zetten om als zelfstandige te gaan starten. De eerste jaren heb ik wat van alles gedaan, op zoek naar wat me het beste lag. Uiteindelijk besliste ik om me te gaan specialiseren in dichtheidscontroles op ondergrondse brandstoftanks. Vooral mazouttanks.

Het gevolg is dat ik nu (reeds meer dan 30 jaar) zaakvoerder van de firma Tank-Service ben. Wij werken inmiddels met een 10-tal mensen en bieden een totaal pakket. We zijn nog altijd in Menen gevestigd.

Veel meer zal ik daar niet meer over vertellen, en laat het duidelijk zijn: ook al behartig ik mijn zaak nog altijd met de zelfde passie en gedrevenheid als in de beginjaren. Mijn toekomstige pelgrimstocht moet volledig los staan van mijn job.Β Ik wil zeker niet dat het zou overkomen als een goedkope reclamestunt!

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

8 reacties op “Voor mensen die mij nog niet kennen”

 1. Dirk, ik wens je veel succes op je tocht, 2 jaar geleden de laatste 800 km van jouw tocht Camino Frances gedaan en nog altijd de beste beslissing van mijn leven, je zal er geen spijt van hebben en de dagen vliegen sneller voorbij op de Camino dan in het “gewone leven ” . Ultreia ! indien nog vragen steeds welkom.
  #geertopweg #kuurne

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Geert,

   Ik ken jou… Jij ben deze dat zo’n mooie foto’s trekt Γ© ? Ik heb al een paar keer willen komen naar een van jou voordrachten, maar het tekort aan vrije tijd heeft er al altijd al anders over beslist…
   Bedankt voor jou leuk berichtje. Het sterkt me voor de komende maanden.

   Gr Dirk

 2. Jos zegt:

  Amaai je gaat wel zeer snel. Eergisteren lag je nog 21h achterop Dominique. Nu nog 13h of 64km

 3. Sofie Landuyt zegt:

  Jos, ik heb Dirk gisteren ontmoet en hij vliegt gewoon, niet te doen. En ik er op mijn eigen lage tempo achteraan. Ik heb trouwens ook Dominique ontmoet! Zij was de eerste pelgrim die ik tegen kwam!

 4. Viane Marie Madeleine zegt:

  Dag Dirk,
  Na bijna 1 maand van je vertrek in Menen ben je toch al een hel eind vooruit ‘k zie dat je nogal wat hemelwater op je hoofd gekregen heb niet leuk. ‘k hoop dat je hierdoor niet laat afschrikken. Kijk naar de mooie natuur rondom je en denk aan de beloftes die je gedaan hebt. Vele groetjes hou je sterk Dirk.

  • Dirk zegt:

   Andere tegenslagen mss wel. Maar regen zal me toch niet tegenhouden….
   we zien wel waar ik geraak. πŸ€·β€β™€οΈπŸ˜‰

 5. Daisy zegt:

  Respect Dirk voor wat je onderneemt.
  We wensen je een behouden reis toe, met veel leuke anekdotes en prachtige foto’s.
  Van zodra je terug bent geven we jou een gratis etentje bij ons ter compensatie van minder lekkere eten onderweg. Hihi.
  We wensen je een unieke ervaring toe.
  Kom veilig terug en tot binnenkort.
  Daisy en David

  • Dirk zegt:

   Danke Daisy,
   Gratis etentje bij jullie…
   Nu maak je het mij wel heel lastig om niet vroegtijdig naar huis te komen… πŸ€”πŸ€·β€β™€οΈπŸ™ˆπŸ˜‰

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *