• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Vooral niet omver gelopen worden door een hert. Dat was mijn enigste zorg vandaag…

Dag 77 Boadilla del Camino – Carrión de los Condes. – 26 km – 102 hoogtemeters.

Naar het schijnt zouden hier ook nogal wat Belgen aan het pelgrimeren zijn. Maar we missen elkaar telkens. Één km is genoeg om elkaar nooit tegen te komen… Behalve vanmorgen tijdens mijn ontbijtje zat er een Belg (van Arlon) bij mij aan tafel. Hij probeerde zelfs om Nederlands te spreken tegen mij. Ongekende luxe was dat.

Eenmaal vertrokken, was ik nog maar een paar km ver, of ik was al getuige van een moord. Laag boven mij vloog er een ooievaar voorbij met een (ik denk) muisje of zo tussen zijn snavel. Daarmee had ik dan ook het meest spectaculaire voor vandaag gezien.

Gelukkig was het eerst nog wat langs een kanaal stappen. Maar dan bijna de volle etappe langs één rechte vlakke weg over een wandel & fietspad gelopen. Boeiend is echt wel anders. Gelukkig zat er niet veel verkeer op deze weg. Met 102 hoogtemeters denk ik dat dit ook een van de meest vlakke etappes is geweest.

Het was de bedoeling dat ik vannacht in Albergue Parroquial de Santa Maria zou gaan slapen. Dat is een klooster waar nog zingende zusters wonen. Maar het mocht niet zijn. De pelgrim net voor mij kon zich nog registreren. Ik moest aanhoren dat het net volzet was. Pech. 🤷‍♀️

Om de zusters te kunnen aanhoren, ben ik naar de mis van 19u geweest. Het was de moeite waard. Velen zongen ook spontaan mee. Ik heb het wijselijk stil gehouden. Alle pelgrims werden ook nog  eens naar voor gevraagd. Elk van ons mocht er ook zijn nationaliteit bekend maken. Ongeveer de hele wereld is hier vertegenwoordigd. Zo raar…

Een volgende albergue waar ik wilde slapen was ook al volboekt. Uiteindelijk een hotelkamertje gehuurd voor 40 €. Veel geld hé, als je bedenkt dat ik anders vaak maar 10 € of nog minder betaal. Maar ik zal eens een rustige nacht hebben. Dat is ook weeral een tijdje geleden…

Met dank aan Karen & Jens Demeulemeester – Dever voor het sponsoren van de zevenenzeventigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : “Je kan beter een nachtje slapen over wat je wil doen, dan wakker te liggen over wat je hebt gedaan…”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

14 reacties op “Vooral niet omver gelopen worden door een hert. Dat was mijn enigste zorg vandaag…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk,
  Geniet van kleine dingen is daar wel op zijn plaats, als je langs de weg niet veel te beleven ziet. Dan kan een ooievaar die een muis genomen heeft wel spectaculair zijn.
  De zingende zusters zullen inderdaad wel mooi geweest zijn. En de verbondenheid van alle pelgrims.
  Geniet van uw wandeling!
  Vele groetjes
  Youri

 2. Vandenbroucke Annie zegt:

  Hallo Dirk
  Stilaan komt het einddoel in zicht, wat een prestatie! Doe zo voort en vertel je avonturen op Facebook, we kijken er naar uit! Groetjes van Annie en Jean-Marie

 3. Johnny zegt:

  hey Dirk, man man, ik zie me zo dikwijls al wandelen in uw plaats, al die foto’s met voor mij zoveel mooie herinneringen.. ik denk dat ik ook in “carion de la condes” in hetzelfde hoteletje heb geslapen als jij, was dat net tegenover de kerk? ik was ook net te laat om bij de nonnen te kunnen overnachten. je gaat nu zo een mooie tijd tegemoet… ik kijk nog altijd vooruit naar wou toffe verhalen en mooie fotos… buen camino goede vriend.

  • Dirk zegt:

   Inderdaad Johnny,
   Recht tegenover de kerk is er een hotel.
   Ook ik heb daar dan geslapen. Ben wel blij dat ik naar hun mis ging. 😇

 4. Christian T zegt:

  Hey Dirk, inderdaad nu wat minder natuur.. de warmte speelt ook een rol he. Van de natte dagen in Frankrijk naar het Spaanse zonnetje. Zoals ik zie op de kaart. Weinig groen, dus weinig natuur, zoals je zei, laatste ruk naar Leon. Mooie stad. En dan is het terug groen op de kaart tot uw eindbestemming. Dus u heeft een doel….. de laatste mooie grote stad bereiken en dan terug de natuur in. Hou het rustig met kortere etappes, zo kom je soms dezelfde mensen tegen. Alsook voor het lichaam’: doseren in de warmte. Veel drinken en een hoedje voor de 🌞. Veel courage naar het einddoel. Het thuisfront is fier op u👍

  • Dirk zegt:

   Dank je wel,

   Ik zou graag woensdag avond Leon kunnen bereiken. Ben blij te horen dat het vanaf dan terug wat groener zal worden.
   Een hoedje heb ik niet. Ik kan dat niet zo goed verdragen. Maar je hebt gelijk. Ik zou het beter dragen in die hitte…
   Gr Dirk

 5. Nicole Vermeersch zegt:

  Hallo is toch prachtig

 6. Doortje zegt:

  Hi Dirk,blij je gisteren te hebben gezien via FaceTime ,de gebaarde man,.Heel wat andere wegen en routes dan in Frankrijk wel opvallend,jammer dat je niet kon slapen in het klooster ,maar een nachtje hotel gaat wel deugd gedaan hebben.
  Geniet nog en weet het veel mensen missen je en denken aan je,vandaar het gepiep in je oren xx

  • Dirk zegt:

   Goedemiddag Doortje,
   Gesnurk in mijn oren zul je wel bedoelen zeker ??
   Volgens Donald zal eenmaal voorbij Leon het landschap terug groener worden…

 7. Annemie zegt:

  Dag pelgrim Dirk,

  dankjewel voor je dagelijks verhaal en prachtige foto’s! Zo inspirerend en ja, ooit… maar wie weet kan het dan nog… niet uitstellen is een wijze raad vrees ik… stemt tot nadenken…voorlopig doe ik het maar met jouw mooie blog. Nog veel courage en vooral: geniet van elk moment dan ben je een contente mens!

  • Dirk zegt:

   Goedemiddag Annemie,

   Leuk dat je kan genieten van mijn blog.
   Het doet me plezier.
   Je mag het gerust weten. Ik heb er echt spijt van dat ik het zolang uitstelde.
   Ik besef ook wel dat ik het geluk heb fysiek in orde te zijn. Velen van mijn leeftijd moeten er al niet meer aan beginnen… Gr Dirk

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *