• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Zo content dat het eerste doel toch al binnen is : te voet naar Reims…

Dag 9 (maandag) : Château-Porcien – Reims – 43 km – 317 hoogtemeters

Gisterenavond nog in m’n boeken zitten snuisteren. ‘t Was nog ongeveer 39 km tot Reims. Was mijn honger tot het halen van Reims nu niet zo groot geweest, dan deed ik er de 2 normale dag etappes over.

Rond de 24 km was er mogelijkheid tot overnachten. Maar nee, ik ben doorgegaan… Was ik niet wist, is dat er een paar km verder heel grote werkzaamheden bezig zijn. Gevolg : Route barré! Lap, nu komt het ; GPS maar ook ikzelf waren helemaal het noorden kwijt. Km’s heb ik door mega grote partijen met jonge gewassen gelopen. Niet wetende of dit wel de juiste richting was. Zo frustrerend is dat!! Ik had het er bijzonder moeilijk mee. Maar ook dat is een deeltje van de Camino zeker ??

Uiteindelijk dan toch richting Reims gevonden. In de verte een grote kerk. Ik dacht, YESS, doel in zicht. Maar het bleek dan toch maar een miniatuurke van de ware kathedraal te zijn.

Ook moest ik dan nog eens helemaal, door het naar mijn gevoel, veel te drukke Reims, om zo dan uiteindelijk mijn eerste doel te bereiken.

Nu verblijf ik in een heel grote jeugdherberg waar ze 3 tot 4 bussen tienermeisjes gedropt hebben. Dus goed slapen zal hoogstwaarschijnlijk ook weer niet aan mij besteed zijn.
Morgen beter zeker ???

Met dank aan Slagerij Pieter & Gina, Menen, voor het sponsoren van de negende etappe.

 

QUOTE VAN DE DAG : “Niemand zei dat het makkelijk was. Niemand zei ooit dat het zo moeilijk ging zijn…”

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

30 reacties op “Zo content dat het eerste doel toch al binnen is : te voet naar Reims…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Super gewoon… maak dat je niet te vroeg in Compostella bent hè…
  Blij in uw verhaal toch een grappige noot terug te vinden, daaraan zien we dat het lastig is maar je het ook een plaats kan geven! Sterk!
  Hopelijk heb je genoten van Reims en is het pad richting Troyes niet te veel onderbroken!
  Geniet ervan..
  Ik geniet en leer bij, door uw blog te lezen!
  Groetjes
  Youri

 2. josé Vanackere zegt:

  Dag Dirk, Proficiat, reeds in Reims. 1ste doel achter de rug,ik weet dat dit deugd doet.
  Ben ook 2 jaar geleden naar Compostella gefietst,dus ik weet er wel iets van. Maar te voet is toch straf vind ik.
  Verder veel moed en ik volg je verder het hele traject. Geniet van alles wat je ziet want het is tof als je eraan terug kan denken later.
  Aja wie ben ik? José van Bouwmarkt Roussel ( die met zijn baardje ) en altijd met de fiets.

 3. Pieter Deman zegt:

  Super om zien dat je al in Reims bent! Chapeau! Je houdt er alleszins het tempo in, al je 3e marathon! Hopelijk hebben de tienermeisjes je toch wat slaap gegund…

 4. Shirley zegt:

  Wauw Dirk eerste doel is bereikt… Maar natuurlijk hadden we van jou niet anders verwacht. 🙂
  Inderdaad niemand zei dat het gemakkelijk ging zijn en ook niemand kan zeggen hoe moeilijk het soms kan en zal zijn omdat iedereen zo’n avontuur op een andere manier zal ervaren. Wij zijn superfier op jou en lezen met veel plezier iedere dag je blog. Respect, heel veel respect.
  Eén dag met een keer en af en toe eens luisteren naar je lichaam.

  • Dirk zegt:

   Dag Luc & Chirley,

   Ja, ben zeer content Reims gehaald te hebben. Als ik nu door een of andere reden moet stoppen. Dan zal ik toch al een stukje minder zwaar ontgocheld zijn. ‘t Lichaam mss iets minder, maar in het kopje zit het nog zeer goed. Nu wel nog maar 10% van de totale af te leggen km’s é.

 5. Wim Quidousse zegt:

  Fantastisch Dirk…
  Tirer votre plan 😉 noemt dat dan als dan plots enkele zaken niet lopen zoals voorzien.
  Wel sterk om dan 43km (meer dan een marathon dat je vorige zeker wou stappen) te stappen.
  Respect daarvoor!
  Hou je goed en geniet met volle teugen.

 6. Luc & Kathleen Vercruysse - Coine zegt:

  Dag Dirk,
  We volgen met veel interesse jouw wedervaren.
  Veel louterende courage op weg!

 7. Bernard.Trappeniers zegt:

  Proficiat Dirk ! Je hebt al een mooi stuk afgelegd en ik weet dat je zal slagen in uw opdracht ! Wees voorzichtig en geniet vaan uw uitstap . Mvg Yvette & Bernard

 8. Veronique flamez zegt:

  Wauw super.
  Ik vind het echt wel leuk om je te kunnen volgen. Alhoewel ik me kan inbeelden dat het voor u soms wel minder leuk is als je het noorden kwijt bent , bij het lezen van je verhalen krijg ik automatisch een lach op mijn gezicht 😁
  Steek maar een dikke kaars aan daar in Reims en hou de moed er vooral in.
  Groetjes vero ..

  • Dirk zegt:

   Aan moed ontbreekt het mij niet Vero.
   Wel nog steeds doods bang van blessures.
   We zien wel hoever ik geraak. Nu nog altijd maar 10% van de af te leggen km’s é.

 9. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hoi Dirk, het is inderdaad prachtig om je te volgen en de verslagen te lezen die je iedere dag post, alhoewel ik al twee camino’s heb gestapt steek ik hier veel van op want het blijft toch een ultiem doel om toch eens van thuis te vertrekken !! Ik zou zeggen go for it, ik kijk er ieder dag naar uit, buen camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Als je dat wil doen Geert, niet te lang mee wachten. Ik ging het ook maar doen, eenmaal op pensioen. Maar ik durfde plots niet meer wachten… En, echt waar, ik heb der nog sec. spijt van gehad.

 10. Luc Vandevyvere zegt:

  Hallo Dirk,

  reeds in Reims na negen dagen stappen! Chapeau. En morgen de kaap van de 300 km nemen veronderstel ik?
  Nog veel succes op je verdere tocht!

 11. Cooke donald zegt:

  Dirk, dirk, dirk toch. Weet dat je graag uitdagingen hebt maar Compostela is ver, heel ver. Dus zoals ik je reeds zei, honger = eten, vermoeid = rusten, matigheid is doorslaggevend , je kunt nog altijd op het einde nen spurt inzetten , Hahahahaha. Goeie slaap , douche , eens lekker eten geeft energie. In ELK geval nen dikke proficiat met het bereiken van je eerste doel. Groetjes van Carolientje.

  • Dirk zegt:

   Danke wé aan jullie. Echt waar, nog geen sec spijt gehad van mijn beslissing. Ben natuurlijk ook nog maar 10 % ver é…🤷‍♀️

 12. Eddy Spinnewyn zegt:

  Prachtig. Vol bewondering van je prestatie. Ik weet van veel pelgrims dat Frankrijk een beetje eenzaam is, maar gewoon volhouden Spanje is een openbaring met pelgrims van over de ganse wereld. Eerlijk, ik ben een beetje jaloers dat ik niet in jou plaats ben. Dikke duim.

  • Dirk zegt:

   Bedankt Eddy, mij stoord het voorlopig echt niet die eenzaamheid. Ben eerder bang dat Spanje te druk zal worden voor mij…?? We zien wel. Er eerst proberen te geraken…

 13. Christian T zegt:

  Dirk, die foto aan de kathedraal doet mij denken aan mijn jeugd. Dit was altijd de laatste stop op terugreis van Spanje. Dit was dan nog een hele trip tot thuis met de auto. En jij hebt dit al stappen volbracht. Steeds meer waardering voor uw prestatie mijn vriend.👍👍👍

  • Dirk zegt:

   Hey Christian & Inex,
   Ja, ik heb ook zo van die herinneringen aan mijn ouders of jeugd jaren die blijven hangen… Zoals je waarschijnlijk wel weet was die kathedraal mijn eerste grote doel.
   Als ik nu door een of andere reden moet opgeven, dan zal ik toch al een stukje minder zwaar ontgoocheld zijn. Om mijn lichaam te sparen zal ik vanaf nu toch wat kleinere etappes doen. ‘t Is nog 90 dagen é.

 14. Tim Dierynck zegt:

  Goed bezig dirk! Doe zo verder

 15. Tine zegt:

  Dag Dirk,echt super….ik denk dikwijls a jou tijdens mijn werk…hier en daar vraag ik waar je zit,hoe het is….niet veel tijd over he,,,maar vanavond dacht ik nog meer a jou …dus zelf eens alles lezen en jou veel moed toewensen.hoe doen je voetjes het vandaag?pijn?hoe gaat het met je tartaar tunnel syndroom,of liet je dit achter in menen bij Liesbeth? En je blaren? Of is dit ondertussen alleen maar eelt?dirk,ga gewoon verder ,we steunen je,we zien je nog steeds even graag…..veel moed en veel plezier pelgrim xxx

 16. Tine zegt:

  Dag Dirk,slaapwel!

 17. Dirk zegt:

  Goedenavond of nacht Tine.
  SORRY, dat je mij nog niet vroeger hoorde.
  Het klinkt mss wat vreemd, maar iedere dag hier is tekort voor mij.
  Met mijn voeten gaat het wel. Die blaar probeer ik iedere dag goed te verzorgen. Jou tunnel, daar was ik bijzonder bang van. Maar dat gaat voorlopig ook goed. ‘s Nachts is het wel moeilijk om mijn benen stil te houden. Is dat normaal ??
  Leuk voor mij dat ik toch redelijk wat gevolgd wordt daar aan het thuisfront. Dat stimuleerd me om verder te doen, als het eens wa minder gaat…
  Ps. Tine, jou enveloppe heb ik nog niet open gemaakt.
  Wel al eens naar gekeken…👀🤔😉

 18. Doortje zegt:

  “Walking on sunshine” zal wel zoiets geweest zijn als je Reims in zicht kreeg.Dikke proficiat in zo’ n korte tijd al zo’ n afstand gewandeld .Hopelijk heb je een goede nacht en kan je wat reserve opbouwen van spijs en drank.Courage vriend xx

 19. Dirk zegt:

  Inderdaad Doortje, hier bij Stef & Ann ben ik in de watten gelegd geweest. Is een beetje als een nieuwe start voor mij… 👌👍

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *