• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Zo kan het ook…

Dag 73 (dinsdag) : Belorado – Atapuerca – 31 km – 518 hoogtemeters.

Toen ik vanmorgen vertrok was het amper 8 gr. met een nogal stevige, schrale wind. Er zijn vandaag ook maar 5 gr bijgekomen.
Uitzonderlijk koud hier in Spanje voor de tijd van het jaar.
Maar om te stappen gaat dat wel.

 Na 500 m vanmorgen, na het verlaten van Belorado, liep ik al terug langs die gevreesde drukke N-120. Ik dacht het zal toch niet waar zijn…
Gelukkig duurde het niet zo lang meer.
Het was zelfs een mooie etappe vandaag.
Op beperkte afstanden van elkaar waren er zelfs veel verschillende panorama’s te zien.

Ik kwam vandaag langs mijn route ook een koppel tegen uit België. Ze zijn hier met hun 2 paarden onderweg naar Compostella.
Ze wonen nu in Ukkel.
Die mevrouw woonde in een vorig leven nog in Kortrijk. Ze was er getrouwd met een zeer gekende zakenman uit het Kortrijkse…

Ik heb al altijd een bepaalde waardering gehad voor de architectuur van kerken.
Vandaar dat toen ik Frankrijk aan het stappen was, ik er wel bijna dagelijks een fotootje van doorstuurde.
Hier in het noorden van Spanje zien de kerken er veel minder sierlijk uit.
Ik doe mijn best om er mooie foto’s van te maken, maar het is echt niet zo simpel.
Morgen stap ik normaal gezien de grote stad Burgos binnen. Daar zou er wel een parel van een kathedraal gebouwd zijn.
De mooiste van mijn hele Camino naar het schijnt…

Zoals ik gisteren liet uitschijnen had ik door mijn uitzonderlijke lange etappe al mijn vrienden (kennissen) achter me gelaten.
Maar dat probleem is ook weer opgelost. In de albergue waar ik vannacht slaap zitten ook wel heel toffe pelgrims.
Wel allemaal Engelstalig, maar ik trek mijn plan…

Blaren openprikken & verzorgen is ook één van de dagelijkse tradities op de weg naar Compostella. (zie foto’s)
Zo mooi, iedereen helpt iedereen waar het kan.
Ben ik blij dat ik al lang van die vervelende blaren verlost ben.

Met dank aan Christof Desmet voor het sponsoren van de drieënzeventigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Bloed, zweet en blaren…

 

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

7 reacties op “Zo kan het ook…”

 1. Youri Delporte zegt:

  Dag Dirk,
  Ja ik denk ook dat Frankrijk en Spanje niet te vergelijken is van architectuur op vlak van kerken. Maar dan zijn er vast wel andere mooie dingen om te fotograferen. Als ik uw foto’s zo zie….
  Blij dat je snel verlost was van de grote weg.
  Die Belgen met hun paarden amai, hoelang zijn zij al onderweg. En het zal ook niet evident zijn om die paarden te verzorgen langs hun camino.
  Geniet van uw wandeling
  Hou u goed!
  Groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Youri,

   Ik ben die Belgen met die 2 paarden net terug tegengekomen.
   Ze zijn vanuit Le Puy vertrokken.
   Het grootste probleem voor hen is voldoende water te vinden voor hun paarden. Ze zijn wel zeer goed voorzien. Normaal is hun bedoeling om ook tot Santiago door te trekken…

 2. Jean Pierre Haemers zegt:

  Dag Dirk.
  Ik heb eens je resterende route nagezien en je zal inderdaad nog enkele keren die en ook andere grote wegen tegenkomen. Geen nood het betreft slechts een 2 a 3 % van de totale afstand. Eigenlijk benijd ik je een beetje, zoveel te beleven en te zien. Veel moed gewenst van Jean Pierre.

 3. Doortje zegt:

  Hi Dirk het eerste wat ik dacht als ik begon te lezen van die Belgen,oharme,die paardjes ( ge kent mij hë);maar het is ook wel een avontuur op zich.Je moet toch aangepaste overnachting vinden voor het verzorgen van die beestjes 🤔🤔.Ik heb het gevoel dat Spanje je nog niet naar de keel gegrepen heeft kan dat?Hopelijk valt de noordspaanse bevolking mee en het eten?.Elkaar helpen om de blaren te verzorgen ,🙄 ,je bent al een doorwinterde pelgrim voor jou is dat verleden tijd en komen er hopelijk geen nieuwe kwalen bij.Hopelijk al beter met schouder en voet ,verzorg je hê,xx courage

  • Dirk zegt:

   Hey Door,
   Die paarden hebben echt niets te kort wé Doortje. Er rijd een vrachtwagen met hen mee voor de verzorging. Ze zijn echt top geïnstalleerd. Ik ben ze vandaag opnieuw tegengekomen. Het is tijdens onze blabla uitgekomen dat wij ook een gezamenlijke kennis hebben. Zeer vriendelijke mensen zijn het. Het zijn mijn zaken niet, maar zo’n reisje moet wel een pak geld kosten. Maak jou maar geen zorgen, mijn voet is terug in orde. Ik kan terug pijn vrij stappen. Geloof me, een luxe is dat. 🙏
   Je ziet je mij goed kent é. Inderdaad, ik mis Frankrijk nog steeds… 🤷‍♀️😉

 4. Donald en caroline zegt:

  Dirk, gebzijt niet te doen zeg, heb eens je ganse traject goed bekeken, pffffff amaai . Wat je meemaakt is niet alledaags en zal je voor de rest van je leven bijblijven. BURGOS,, prachtig!!!!! Wat de resterende kilometers aangaat zie ik geen problemen voor jou maar ik wens je, zalige en rustige nachten, lekkere ontbijten, propere toiletten, mooie wegen en aangename compagnie. All the best . Donald en caroline

  • Dirk zegt:

   Helaba Donald en Caroline,

   Dat is wel veel in keer wé dat jullie mij toewensen…
   Met de helft zou ik ook al heel tevreden zijn. 😉
   Inderdaad, Burgos is machtig.
   Vooral die kathedraal 👌
   Jullie hier al eens geweest ?
   Zoiets moet je zeker eens gezien hebben. 👀

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *