• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Zou dit al een teken kunnen zijn… ?

Dag 19 (donderdag) Flogny-la-Chapelle – Chablis – 28 km – 333 hoogtemeters

De plaatselijke winkel was deze morgen gelukkig wel open.
Voor het zekerste (en maar goed ook) mijn inkopen gedaan om er de dag mee rond te kunnen stappen.
Dat merk ik wel, ook al verteer ik de km’s de laatste dagen redelijk goed, het vraagt toch energie van mijn lichaam. Ik verbruik hier dagelijks serieus wat calorieën. Daar ben ik echt wel zeker van.

Een groot deel van de voormiddag terug langs een kanaal gestapt. Ik was blij dat ik het kon verlaten. Genoeg water gezien de laatste 200 km…

Dat houten zitbankje op de foto, dat is voor mensen met wel hele korte beentjes hé ?
Mogelijks ten gevolgen van naar Compostella te stappen ? 🤔

Vandaag heb ik het departement van de Aube (regio Champagne) verlaten en ben het departement van Yonne (regio Bourgogne) binnen gewandeld. Maar de km’s zijn minstens even lang hoor.   ‍♀️

Tijdens mijn voorbereiding dacht ik :
Als ik in Reims geraak, dan zal ik wel geregeld andere pelgrims beginnen tegen het lijf te lopen. Maar mis !
Het is nu (denk ik) 9 volle dagen geleden dat ik er nog eentje ontmoette. Toch raar hé ?!
Ze zullen plots wel beginnen opduiken zeker ??
Maar zo gaat het ook wel.
Vandaag heb ik ander gezelschap.
Dat hondje van op de foto’s liep minstens 5 km met me mee. Nee, ik was er niet bang van. Het zag der ne hele braven uit.

Uiteindelijk ben ik na 28 km stappen in Chablis aangekomen. Wel een grotere en mooiere stad dan ik verwacht had. Ook veel winkels en restaurants. Hier zal ik wel mijn honger kunnen stillen.

Voor het proeven van hun gekende wijn ben ik wel 3 dagen te vroeg aangekomen.
Voor mensen die me niet zo goed kennen ; al vele jaren drink ik tussen Aswoensdag en Pasen nooit alcohol. Pech, maar nu heb ik ook wel een reden om er nog eens terug te komen. 🤷‍♀️😉

Hier ook een Belgische dame leren kennen die er elektrische fietsen verhuurt aan toeristen. Er waren er op dat ogenblik 8 aan het rondtoeren..
Zij verhuurt hier ook een mooi appartement. Gelukkig voor mij zitten er nu geen huurders in .
Zo mag ik hier de nacht doorbrengen… 👍

En voor morgen heb ik ook al een handige oplossing … 😉

Met dank aan Laura en Louise Vanspeybrouck voor het sponsoren van de negentiende etappe.

 

QUOTE VAN DE DAG : Uitreiken naar wat voor je ligt, wordt makkelijker als je loslaat wat achter je ligt…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

14 reacties op “Zou dit al een teken kunnen zijn… ?”

 1. Marjolein zegt:

  Hoi Dirk
  Ik wou je even laten weten, chapeau voor wat je al bereikt hebt tijdens je tocht en voor wat je nog bereiken zal. De ene dag na de ander stap je naar een nieuw avontuur, niet wetende wat er op je pad ligt. Wauw.
  Op het thuis/werk front stellen we het goed.
  Iedereen draagt zijn steentje bij!
  Nog veel succes in je volgende etappes!!
  Groetjes.

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Marjolein,
   Ja gelijk gisteren ook. Rond de middag dacht ik: Help, ik zal niets te zeggen hebben vanavond. Maar tegen ‘s avonds moet ik al vaak keuzes maken om mijn blog niet te lang te maken. Raar é ?!?
   Vandaag zit er al een vijfde van de tijd dat ik kreeg v Liesbet erop. Het lijkt alsof het gisteren was dat ik vertrok ?!

 2. Doortje zegt:

  Hi Dirk ,ik was alweer getiketakt om je avonturen te lezen,bij deze vlug tussendoor.Zo ‘n mooie foto’s en de hontie ( heeft iets mee van een bordercollie) zo’ n lieveke. Super de slaapplaats in het appartement ,een beetje toeristengevoel creëren ? Leuke mooie plaatsen zie je toch hé,en de geschiedenis die er soms achter zit verstopt,tof.Verzorg je verder goed op alle gebied ,geniet.
  Goede tocht vandaag,dikke pieper.

  • Dirk zegt:

   Ja Door, zoveel plaatsen waar dat ik me makkelijk wa zou kunnen bezig houden. Zo leuk om tegen die plaatselijke bevolking bezig te zijn. Maar ik moet ook wel wa km’s maken é. Anders zit ik 6 maand weg… 🤷‍♀️

 3. Vanhauwaert Geert zegt:

  Dag Dirk,
  Ik zat er al naar uit te kijken je intrede in de Bourgogne prachtige streek met uitstekende wijnen, ja nog iets te vroeg voor u . Het belooft een top weekend te worden daarvan gaan we ten volle van genieten in Normandië ( Frankrijk ) we zijn op weg naar de Mont st Michel, terug een mooie foto reeks TOP Dirk een mooi Paasweekend met leuke ontmoetingen en veel stap plezier, buen camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Dank je Geert.
   Genieten jullie daar ook maar aan de Normandië. Wat is Frankrijk toch een prachtig land. Als het morgen een beetje meezit zou ik mss wel in Vezeley kunnen geraken…?! Moet nog rond de 32 km zijn. Zonder fout te lopen é. 🤷‍♀️😉

 4. Kristof Soenen zegt:

  Dag Dirk, ik heb weer met plezier zitten lezen, het is weer een prachtige omgeving waar je door aan het stappen bent. Zorg dat je genoeg eet hé het zal inderdaad wel nodig zijn door die vele kilometers die je stapt.
  Het zijn weer mooie foto’s hoor maar springt eentje uit voor mij. 😉
  Groetjes uit het verre Zandvoorde.

 5. Youri Delporte zegt:

  Amai Dirk al in Chablis,
  Die pelgrimers zitten verdoken tussen de struiken zeker hahaha.
  Mooie streek waar je zal door wandelen.
  Ge zijt goed bezig en eten is belangrijk want zoals je zegt verdoe je veel energie hè
  Een goede wandeling gewenst!
  Vele groeten
  Youri

 6. Koen zegt:

  Hey Dirk,
  Uw reisverhalen bijven ons boeien, blijven schrijven hé Dirk…
  Jammer dat de weergoden onze reisbestemming niet tot bij jou gebracht hebben. Maar, daarentegen hebben wij er op uw prestaties toch een paar goeie op gedronken.

  De groeten Roeland, Filip, Ivan en Koen
  https://youtu.be/6XSY7ieSv_Q

 7. Ivan zegt:

  Hey Dirk, een super grote proficiat met wat je nu reeds bereikt hebt!! We rijden hier vandaag 300 km met de auto en mijn achterste doet zeer van zitten 😂😂. Tof dat je zoveel mooie dingen tegenkomt. Zelfs jouw afkeer van honden is reeds omgedraaid in aangenaam gezelschap. Blijven stappen, tegen dat je in Compostella bent wilt ge thuis een asiel beginnen. Verzorg je goed moatje en inderdaad, eet en drink voldoende!!!

  • Dirk zegt:

   Danke wé Ivan. Hopelijk hebben jullie een beetje kunnen vliegen. Hier was er inderdaad steeds veel wind wé.
   Als alles morgen een beetje meezit, dan zou ik mss wel eens tot Vezeley kunnen geraken… 🤷‍♀️ Als ik niet teveel verkeerd loop é. 🤔🙈😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *