• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Zou het nog ver zijn … ???

Dag 8 (zondag) : Choumont-Porcien – Château-Porcien – 16 km – 180 hoogtemeters

Alhoewel ik me vandaag een pak beter in m’n vel voelde dan gisteren, toch veel minder km’s. Maar ik heb daar zo mijn redenen voor :

Na 2 à 3 dagen heel weinig gegeten, gedronken en geslapen te hebben, vind ik in het stadje waar ik door moest EINDELIJK een winkel die WEL open was. Daar vertelden ze me ook dat er 200 m verder een pas vernieuwd huisje staat, speciaal om pelgrims te laten in overnachten. Ook al stonden er nog niet veel km’s op mijn teller, de beslissing was zeer vlug genomen om hier te blijven! Zeker ook omdat bijna al mijn elektriciteit (batterijen) ook nog eens opgesoupeerd was.

Zonder dat ik het wist, werd ik ook nog van op een kleine afstand gevolgd door een mobilhome. Het was namelijk een pelgrim vriend uit Gullegem waarvan ik tijdens mijn voorbereiding veel goede raad van kreeg. (zie foto)

Zo, de eerste week zit erop.

Ik denk dat ik niet mag klagen. Het weer zat me zeker mee. Van grote ongemakken of kwetsuren ben ik gelukkig ook gespaard gebleven. Ook al was ik daar heel bevreesd voor. Oef!!

Rest me nu nog ongeveer 40 km en mijn eerste grote doel is binnen : Eens te voet naar Reims !

Vanaf nu mag ik me ook beginnen afvragen wanneer ik mijn eerste soortgenoot zal tegenkomen… ??
Wordt vervolgd…

Met dank aan Slagerij Frank & Helga, Moorsele, voor het sponsoren van de achtste etappe.

 

QUOTE VAN DE DAG : “ALS JE TEVREDEN BENT MET WEINIG DAN BEZIT JE VEEL”.

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

10 reacties op “Zou het nog ver zijn … ???”

 1. Youri Delporte zegt:

  Groot gelijk!!
  Dag Dirk
  Goed dat je eens een wat rustigere dag hebt. Kan nooit slecht!
  En eens goed eten en rusten,
  Alsook de batterijen van uw apparatuur opladen.
  Ja Reims ligt te wachten op jouw komst! Uw eerste mijlpaal is er bijna! Geniet er van.
  Vele groetjes
  Youri

  • Dirk zegt:

   Danke Youri, vandaag heb ik Reims bereikt. Oef, mijn eerste grote doel!!
   Heb daarvoor wel weer 43 km moeten afleggen
   Morgen weer aanzienlijk minder km’s . Vrienden van me baten hier een B & B uit. Ze komen me oppikken. Ik mag daar overnachten. Woensdag komen ze mij dan terug brengen op de zelfde plaats als waar ze me vonden…

 2. Doortje zegt:

  Batterijen opladen van gsm, gps,….. en de jouwe,zal deug gedaan hebben en nog bezoek op de koop toe,Nu op naar Reims waar met open armen ga ontvangen worden dat is zeker.
  Courage moatje xx

 3. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hoi Dirk, verstandige keuze even op kracht komen, het wat rustig aan doen en dan straks je eerste doel te vieren met een glas 🥂 champagne bij aankomst in Reims, het zal deugd doen santé en buen camino 👣👣👣

  • Dirk zegt:

   Hey Geert, ik ben nu al in Reims.
   ‘k Heb daarvoor terug 43 km moeten afleggen.
   Morgen staan er veel minder km s geplant. Vrienden v me, die hier in de streek wonen, komen me oppakken om daar te gaan slapen. Woensdag brengen ze me dan terug. Percies op de zelfde plaats. Handig é.

 4. Demeulenaere Luc zegt:

  Dag Dirk, ik blijf jouw verhalen met grote bewondering en verwondering volgen. Eerlijk gezegd: ik kon het noch in 2016 noch in 2018 aan om in een tentje te slapen. Maar zoals je zelf reeds aangaf: in de kleine dorpjes is weinig te vinden, laat staan een halte jacquaire. Belangrijk is wel om regelmatig eens “goed” te kunnen slapen en zeker ook regelmatig en goed te kunnen eten. Buen Camino en verder enorm veel doorzettingsvermogen en kracht.

  • Dirk zegt:

   Bedankt Luc voor jou mooie reactie. Je hebt gelijk, ik moet meer leren meer luisteren naar mijn lichaam. Gisteren weer eens veel te lang in het rood bezig geweest… 🙈🤷‍♀️

 5. jan Nevejans zegt:

  Proficiat moatje. karakterventje.
  Heb gehoord van Anne dat ze je komt halen.
  Geniet van je avond

  • Dirk zegt:

   Ja Jan, ‘t was gezellig wé bij Ann.
   Daar kan jij alleen maar van dromen é.
   Of je moet er ook eens te voet naar toe gaan… ‘k Wil jou niet jaloers maken, maar ik ben super verwend geweest… 🤷‍♀️😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *