• Reeds gesponsord bedrag
  23.042 €
 • Reeds gestapte dagen
  98
 • Reeds gestapte kilometers
  2854

Zoveel over gehoord en gelezen… En YESS, nu sta ik hier zelf aan de poort naar Spanje!

Dag 64 (zondag) : Larceveau – St-Jean-Pied-de-Port – 22 km – 375 hoogtemeters

Mijn schoenen gisterenavond nog met wat water proberen stofvrij te maken. Vanmorgen dan met een stevige tape, die ik kreeg van Danny, deze proberen te herstellen.

Na het ontbijtje dan vlug vertrokken om de hitte nog wat proberen voor te zijn.

Nog een beetje opgehouden geweest door koeien. Ze stapten ook richting Compostella. Zouden ze ook…. ? 🤔

Op de foto, met het kaartje erop, kan je duidelijk het reliëf zien dat morgen overwonnen moet worden.
Eigenlijk is het niet eens zo een lange tocht, maar wel meer dan 1.200 hoogtemeters die zullen moeten overschreden worden.
Omdat één van mijn beste vriendinnen “Doortje” vloeiend Spaans spreekt vroeg ik haar om mij een bedje te bespreken in Roncesvalles voor morgenavond. Dat is de eindbestemming van deze etappe.

Pech, zelfs de grootste Gîte van mijn hele Camino is volzet. Stel je voor : 183 bedden en allemaal bezet. 🙈
In Epinal, een dorpje 6 km verder kan ik wel slapen. Zo wordt het niet alleen een steile, maar ook nog een redelijk lange etappe morgen.

De laatste 3 km vandaag stapte ik samen met een Engelse vriend van mij. Reeds meerdere weken lopen wij soms eens stukjes samen.
Zonder echt af te spreken komen wij elkaar zeer geregeld tegen.

Een beetje onwezenlijk en zeer raar om plots een wegwijzer te zien staan St-Jean-Pied-de-Port : 0,3 km.

Op het ogenblik dat ik onder die poort doorliep was het meer dan 30 gr, en toch voelde ik een koude rilling door mijn lichaam stromen.

EINDELIJK !! Zolang heb ik daar naar uitgekeken, en nu sta ik hier !!
Wauw, wat een gevoel !!

Vanavond dan ook nog eens een beetje hetzelfde verhaal van gisterenavond.
Terug een Belgische fietser die me kwam goedendag zeggen. Dit keer Alain uit Moorsele. Ook hij wil tot in Santiago fietsen. Ook voor jou Alain ; Respect !!

Door de pijn aan mijn schouder heb ik vanavond mijn o zo dierbaar tentje en nog wat andere spullen uit mijn rugzak verwijderd.
Alain zal morgen wachten tot de post hier open gaat en mijn pakketje terugsturen.

Het liefst had ik mijn tent bij me kunnen houden tot Santiago.
Maar mijn schouder besliste er anders over…

Met dank aan Danny Tanghe voor het sponsoren van de vierenzestigste etappe.

QUOTE VAN DE DAG : Geef elke dag de kans één van de mooiste van je leven te worden…

Zie sponsormogelijkheden

Deel dit stuk met je vrienden...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

28 reacties op “Zoveel over gehoord en gelezen… En YESS, nu sta ik hier zelf aan de poort naar Spanje!”

 1. Youri Delporte zegt:

  Hallo Dirk,
  Gelukkig uw schoenen wat kunnen oplappen en hopen dat je nog wat verder kan met uw schoenen. En natuurlijk een fantastisch dikke proficiat met uw aankomst aan de grens!!
  Je hebt dit al perfect gedaan. Misschien geen slecht idee geweest om je tent op te sturen naar huis. In Spanje zal je normaal wel slaapplaats vinden.. het is niet altijd gemakkelijk maar er zal wel altijd een oplossing zijn.
  Geniet van uw wandeling! En draag zorg van schouder en uw voeten!
  Groetjes
  Youri

 2. Luc Vandevyvere zegt:

  PROFICIAT, PROFICIAT, en geen drie keer proficiat maar ontelbare keren proficiat gewenst met jouw TOPprestatie Dirk!!! Ik kan me goed voorstellen dat het binnenstappen van Saint-Jean Pied de Port na al die kilometers en al die stapdagen een heel emotioneel moment moet geweest zijn voor jou. Opnieuw een ijkpunt gehaald. En nu hop over die vermaledijde Pyreneeën met jouw opgelapte maar waarschijnlijk voor jouw wel beste vriendjes, je wandelschoenen. Ik blijf je ‘op de voet’ volgen en duimen voor je (niet dat ik twijfel of je Compostela zal halen of niet, maar toch, het grootste gevaar zit steeds in het kleinste hoekje weet je wel).
  Groetjes,
  Luc.

 3. Carline zegt:

  Proficiat Dirk !!

 4. Koen zegt:

  Dikke proficiat Dirk,
  Ik ben benieuwd nr uw ervaringen bij de oversteek van de Pyreneën

 5. Donald en caroline zegt:

  Voilá , maar in feite had niemand daaraan getwijfeld dat je daar zou staan zunne. Amaai die hoogtemeters, pfffff courage . Gr Caroline en donald

 6. Dever Lynn zegt:

  Waauw zeg zal wel een onbeschrijfelijk gevoel zijn! Al zo ver in je mooie tocht! Succes met de komende steile kilometers! Go go go!! 😃👍

 7. Shirley zegt:

  Helemaal te voet door Frankrijk, wij zien dat al bijna niet zitten met de auto. 🙂
  Onwezenlijk en ja hoor, jij deed het!!!
  Proficiat.

  • Dirk zegt:

   Het Shirley,
   Ah ja, zelf heb ik daar gelijk allemaal niet echt besef van. Ik doe gewoon mijn ding. Iedere dag opnieuw. 🤷‍♀️😉

 8. Dirk, Proficiat alvast , vanaf nu zal ik ook de dorpen , de wegen, de kapellen herkennen. Je zal misschien al in Epinal zijn, en hopelijk mooi weer gehad om de prachtige vergezichten te mogen genieten en dan de lastige steile afdaling naar Roncevalles en dan richting Epinal. ik heb daar ook geslapen en van daar in 1 ruk naar Pamplona? ik was dat niet van plan maar om in Arre te verblijven maar een kleine gele pijl , deed me in langs de andere kant van de rivier te belanden. Sschoenen heb ik tijdens een rustdag in Leon kunnen laten herstellen, misschien kan je dit in Pamplona doen, Als ik je 1 albergue wil aanbevelen in de albergue San Juan in Granon, je zal er op een matje slapen (of niet) maar de ervaring daar zal je nergens ander meer beleven dan daar, bijna al mijn medepelgrims waar ik nog contact mee heb verbleven daar allemaal.

  Dirk , vergeet niet te genieten want nu kom je in de snelweg naar Santiago , maak kennis met je medepelgrims en hun verhalen. Ultreia en tot later nog eens, bedankt voor de verhalen, ze doen mijn camino opnieuw beleven.
  Geert

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Geert,
   Bedankt voor de tip over die Gîte.
   Als ik er bijna ben, wil je er mij dan nog eens op wijzen ?? Dan kijk ik om er mij een slaapplaats te verzekeren…
   Dank je wel !! 🤷‍♀️😉

 9. Doortje zegt:

  Hi Dirk eerst en vooral bedankt het voor het mooie compliment maar I wish,vloeiend Spaans ,maar we werken eraan.Proficiat voor je afgelegde km’s en courage voor je zware komende tocht.Oh man,je schoenen,die zijn al een verhaal op zich 🙄.Maar dat word ook opgelost .Het weer ziet er aangenaam uit hopelijk niet te warm.Tof en moedig van Alain,met zijne fiets,vraagt ook al wat courage.Zo’n toffe foto’s hihi die koetjes.
  Nog heel veel courage,verzorg je 💋

 10. Kathleen zegt:

  Dag Dirk ,
  Bijna niet meer herkenbaar onze wandel Dirk.
  Na het lezen van je tekst denk ik toch dat je het zal missen als je terug bent. Zelf met de ongemakken en schouderpijn. Die ongemakken zal je vlugger vergeten door de mooie herinneringen de kop op zal steken. Mooie foto’s ,mooie streek en die natuur zo prachtig.
  Geniet nog van de rust en de natuur
  Grtjs kathleen

 11. Vanhauwaert Geert zegt:

  Hallo Dirk
  Top prestatie, proficiat
  Ben wel benieuwd naar je eerste indruk op Spaanse bodem, uw doortocht door Frankrijk was bijzonder boeiend en ik ben er zeker van dat er veel volgers het er mee eens zijn
  Doe maar zo verder alles komt goed
  Groeten
  Geert

 12. Koen zegt:

  Goe gedaan Dirk! Respect!!! Dit moet idd een zalig gevoel geven.

 13. Veronique flamez zegt:

  Ik blijf vol bewondering je verhalen lezen…Wauw ..” Dirk de krak uit Menen ” 😉👍
  En weeral mooie foto’s . Tof .

 14. Anita Devriendt zegt:

  Dirk een dikke proficiat met je prestatie!
  Wat vliegt de tijd dat je al twee maanden vertrokken bent.
  Ik weet niet wanneer je thuis komt maar dat zal nu rap komen.
  Ik heb zoveel bewondering voor jou,je moet het maar doen!
  Bedankt voor de mooie foto’s dat je steeds doorstuurt.
  Het ga je goed Dirk!

  • Dirk zegt:

   Goedemorgen Anita,

   Als alles volgens plan verloopt nog ongeveer een maand tegen dat ik thuis ben. Is toch lang é 100 dagen…
   Maar het is ver ook é. En zeker te voet… 🤷‍♀️😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *